Tgrt Haber

Önce ordu şimdi de halk... Netanyahu'ya anket şoku: İstifası isteniyor!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Ekim 2023 16:24 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 16:34
Önce ordu şimdi de halk... Netanyahu'ya anket şoku: İstifası isteniyor!

İsrail ordusu ile arasında güven krizi yaşanan Netanyahu, bir darbe de halktan yedi. 7 Ekim'de başlayan saldırılarda hatası olduğu düşünülen Netanyahu için anket yapıldı. Katılımcıların yüzde 66'sı savaşın ardından Netanyahu'nun istifa etmesini istiyor.

Gazze Şeridi​'ni abluka altına alarak bombalamaya devam eden İsrail'in içinde çatlak oluşmaya başladı. Hamas​'ın İsrail'e karşı 7 Ekim'de başlayan saldırılarında yapılan hataların sorumlusu olarak Netanyahu​ görülüyor. Netanyahu ise, sorumluluğu İsrail ordusu yetkililerine atıyor. Ordu ile Netanyahu arasında güven krizi patlak verirken, halktan da Netanyahu'ya ağır bir darbe geldi.

ANKET YAPILDI

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, ülkede 18 yaş üstü 1442 kişinin katıldığı bir kamuoyu yoklamasının sonuçlarını paylaştı.

Söz konusu araştırmaya göre, ankete katılanların yüzde 75'i 7 Ekim'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının başlattığı Aksa Tufanı saldırılarında yaşanan İsrail'deki güvenlik açığından Başbakan Netanyahu'nun sorumlu olduğuna inanıyor.

ÇOĞUNLUK İSTİFASINI İSTİYOR

Ankete katılanların yüzde 66'sı savaşın ardından Netanyahu'nun istifasını isterken, yüzde 64'ü savaştan sonra İsrail Meclisinin feshedilmesini ve genel seçimlerin yapılmasını talep ediyor.

Önceki seçimde Netanyahu'nun partisi Likud'a oy verdiğini belirtenlerin yüzde 45'i de savaşın hemen ardından seçimlerin yapılmasını istiyor.

ORDU İLE ARASINDA GÜVEN KRİZİ VAR

Yedioth Ahronoth gazetesi, bugün yayınlanan bir haberinde, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki güncel gelişmeler konusunda Netanyahu ile İsrail ordusu arasında güven krizi yaşandığını yazdı. Haberde, "Netanyahu'nun, olup biten her şeyin (Hamas'ın İsrail'e karşı 7 Ekim'de başlayan saldırıları) sorumluluğunun üst düzey İsrail ordusu yetkililerinde olduğuna inandığı ve onlara kızgın olduğu söyleniyor." ifadelerine yer verildi. 

Haaretz gazetesinde dün çıkan haberde de Netanyahu'nun 7 Ekim'deki saldırıların tahmin edilememesinin sorumluluğundan kaçmaya ve bu sorumluluğu İsrail ordusuna yüklemeye çalıştığı belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...