Tgrt Haber

Onlarca çocuk şuruplar yüzünden öldü! Endoneyaz'da tüm şurup ve sıvı ilaçlar yasaklandı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Ekim 2022 16:53 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 17:04
Onlarca çocuk şuruplar yüzünden öldü! Endoneyaz'da tüm şurup ve sıvı ilaçlar yasaklandı

Endonezya'da bazı şuruplar akut böbrek yetmezliğine bağlı maddeler içerince 99 çocuk hayatını kaybetti. Harekete geçen yetkililer, ülkedeki tüm şurup ve sıvı ilaç satışlarını yasakladı.

Gambiya​'daki öksürük şurupları 70 çocuğu öldürdü. Ardından Endonezya​'da da bazı şurupların 99 çocuğun ölümüne neden olduğu şüphesi üzerine yetkililer harekete geçti. Bazı şurupların akut böbrek yetmezliğiyle bağlantılı olduğunun tespit edildi. Hükümet, ülkede kullanılan tüm şurup ve sıvı ilaçların satılmasını ve reçete edilmesini yasakladı.

Endonezya Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadakin, “Akut böbrek yetmezliği yaşayan 5 yaşın altındaki çocuk hastaların kullandığı bazı şuruplarda bulunmaması gereken ya da olması gereken miktardan fazla etilen glikol ve dietilen glikol içerdiği kanıtlandı” ifadelerini kullandı. Sadikin, aynı kimyasal bileşiklerin yerel olarak kullanılan bazı şuruplarda da bulunduğunu aktardı.

Endonezyalı yetkililer, akut börek yetmezliğine neden olduğu düşünülen şurupların markalarını ise açıklamadı.

DSÖ'DEN AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü, Gambiya’da Hintli bir firma tarafından üretilen şurupların 70 çocuğun hayatını kaybetmesi ihtimali üzerine bir uyarı yayınlayarak, Hintli ilaç​ şirketinin ürettiği şurupların kabul edilemez seviyede dietilen glikol ve etilen glikol içerdiği ve şurupların akut böbrek yetmezliğine neden olduğunun tespit edildiğini açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...