Tgrt Haber

Onlarca deniz kaplumbağası katledildi! Japonya'da polis harekete geçti

18 Temmuz 2022 10:23 - Güncelleme : 18 Temmuz 2022 10:36
Onlarca deniz kaplumbağası katledildi! Japonya'da polis harekete geçti

Japonya'daki Kumejima adasının sahilinde en az 30 yeşil deniz kaplumbağası, boyunlarından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Polis, hayvanlara eziyet iddialarının peşine düştü.

Japonya’da yer alan Kumejima adasının sahilinde boyunlarından ve uzuvlarında bıçak darbeleri bulunan 30'dan fazla yeşil deniz kaplumbağası bulundu. Kaplumbağalar, 14 Temmuz'da Okinawa​'nın ana adasının yaklaşık 100 kilometre batısındaki Kumejima adasının sahillerinde keşfedildi. Yerel halkın bildirdiğine göre, Kumejima Deniz Kaplumbağası Müzesi personeli, adanın doğu kesimindeki kaplumbağaların çoğunun hareketsiz yattığı kıyıya akın etti.

Müze personeli, “Kaplumbağaların çoğu ölüydü. Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Bunu kabullenmek son derece zor” dedi.

Onlarca deniz kaplumbağası katledildi! Japonya'da polis harekete geçti

Diğer taraftan, bölgedeki balıkçıların zaman zaman ağlarına takılan kaplumbağaları uzaklaştırmak için acımasız yöntemlere başvurduğu belirtildi. Polis tarafından yapılan açıklamada, olayın hayvanlara yönelik zulmün şüpheli bir örneği olarak araştırıldığı aktarıldı.

Öte yandan geniş bir deniz yosunu yatağına sahip olan plaj, yeşil kaplumbağalarıyla ünlü. Japonya​ Çevre Bakanlığı tarafından yeşil kaplumbağalar nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olarak sınıflandırılıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...