Tgrt Haber

Ordu mensuplarından şoke eden hareket, üniformalarını suç örgütlerine sattılar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Haziran 2022 09:44 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 09:52
Ordu mensuplarından şoke eden hareket, üniformalarını suç örgütlerine sattılar

Meksika’da askerlerin çaldıkları askeri üniformalarını suç örgütlerine sattıkları ortaya çıktı. 

Meksikalı yetkililer, orduda görevli bazı askerlerin askeri üniformaları çalarak suç kartellerine satmaları nedeniyle ordudan ihraç edildiklerini açıkladı. Meksika​ Donanma Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, orduda görevli bazı askerlerin depolarda bulunan üniformaları çalarak organize suç örgütlerine sattıkları tespit edildi. Donanma Sekreteri Amiral Rafael Ojeda suçu işleyen kişilerin ordudan ihraç edildiklerini açıkladı ve yasa gereğince hapis cezası almayacaklarını bildirdi.

BİR KAÇ KEZ DAHA YAŞANDI 

Benzer olayların daha önce de 2-3 kez yaşandığına dikkat çeken Amiral Rafael Ojeda, olayın eşyaların eksilmesi sonucu fark edildiğini belirtti.  Faillerin ihbar edilmesi üzerine tespit edildiğini ifade eden Amiral Ojeda açıklamasında suç örgütlerinin askeri üniformaların haricinde internet üzerinden satılan kask, çelik yelek ve hatta silahlara kolayca ulaşabildiğine de dikkat çekti. 

Ojeda, özellikle suç örgütlerinin kullandığı çelik yeleklerin Meksika Ordusunda kullanılanlara göre farklı olduğunu ve üretildikleri malzemenin etkili koruma sağlamadığını belirtti.

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...