Tgrt Haber

Ortadoğu’yu karıştıran ABD’nin Kuzey Kore korkusu! Denizaltılarla kritik hamle

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: DefenseNews
24 Ekim 2023 00:16 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 00:16
Ortadoğu’yu karıştıran ABD’nin Kuzey Kore korkusu! Denizaltılarla kritik hamle

İsrail-Hamas çatışmasıyla tansiyonun tırmandığı Ortadoğu’daki üslerine takviye yapma kararı alan ABD, Kuzey Kore tehdidine karşı denizden hamle yaptı. ABD, Güney Kore ve Japonya desteğiyle Guam yakınlarında denizaltı karşıtı savaş tatbikatı düzenledi. 

Muhabir: Murat Makas

İsrail’in Gazze’deki katliamına destek veren ABD​, Ortadoğu’daki üslerine takviye yapma kararı alırken diğer yandan da Kuzey Kore​ tehdidine karşı tatbikat yapıyor. Kuzey Kore'den gelen nükleer tehditlerin arttığı dönemde ABD, Güney Kore​ ile birleşik bir denizaltı karşıtı savaş tatbikatı yaptı. Bu ay birçok aşaması tamamlanan ‘sessiz köpekbalığı’ tatbikatı uçak gemisi Ronald Reagan'ın desteğiyle Güney Kore-ABD-Japonya ittifakında gerçekleşti.

KEŞİF UÇAKLARINDAN DESTEK

Donanmaların tatbikatı Guam yakınlarında gerçekleştirdi. ABD Donanması'nın hızlı saldırı denizaltısı Topeka, Güney Kore'nin dizel-elektrik denizaltısı Jung Ji, Donanmanın Devriye Filosu 8 ve Güney Kore Donanması filosu 611'den deniz devriyesi ve keşif uçaklarıyla bir araya geldi. 

Topeka'nın komutanı James Fulks, tatbikata ilişkin "çalışabilirliğimiz demokrasiyi teşvik ediyor ve bölge için güvenlik sağlıyor" dedi. Daha önce Guam'da bulunan Topeka, artık Pearl Harbor-Hickam Ortak Üssü'nde konuşlanıyor. 

 

Kaynak: DefenseNews
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...