Tgrt Haber

Osmanlı prensesinin eli kolu bağlandı! Ünlü sanatçı Adele'in 'perili ev' söylentisi

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
09 Ağustos 2024 10:34 - Güncelleme : 09 Ağustos 2024 10:39
Osmanlı prensesinin eli kolu bağlandı! Ünlü sanatçı Adele'in 'perili ev' söylentisi

Osmanlı prensesi Ayşe Sutton'ın sahibi olduğu lüks malikane sebebiyle komşularıyla mahkemelik oldu. Ayşe Sutton ve eşi Nicholas Sutton, İngiliz şarkıcı Adele'in kiraladığı malikane için "bu ev perili" demesi üzerine evi satamadıklarını söyledi.

Ünlü şarkıcı Adele​'in eski ev sahipleri olan Nicholas ve Ayşe Sutton çifti ile komşuları arasındaki anlaşmazlık gündem oldu.

Osmanlı İmparatorluğu​'nun soyundan gelen, kızlık soyadı Osmanoğlu olan Ayşe ve eşinin sahibi olduğu lüks malikane Sussex'te krize yol açtı. 

2003 yılından beri Sutton çiftinin sahibi olduğu lüks malikane tarihi eser statüsünde olmasına rağmen satılamadığı için 13 farklı ev yapılmasına onay çıkması konusunda başvuruda bulunuldu. Çiftin bu planının arkasında ise Suttonların eski kiracısı Adele yatıyor.

"BU EV BENİ ÜRKÜTÜYOR" 

Bir dönem malikanede yaşayan Adele, geçmişte basın mensuplarına yaptığı açıklamada malikanenin perili olduğunu ileri sürmüş ve bu söz ülkede gündem olmuştu. Adele, 2012'de 6 ay için kiraladığı malikane için, "Bu ev beni ürkütüyor" demişti.  

Milyonlarca pound değerindeki evin bu dedikodu yüzünden satılamadığını söyleyen Sutton çifti, para kazanmak için evi bölerek 13 ayrı ev yapmayı planladığını açıkladı. Sutton çifti, 13 yıldır satışta olan evin  fiyatının birçok kez azaltıldığını söylese de Adele'in açıklamalarını işaret etti.

Fakat Sutton çiftinin komşuları bu hamleye tepki gösterdi. Bölge sakinleri, "Böyle bir adım atmak ve çok sayıda ev yapmak bölgenin doğal güzelliğini bozar. Ayrıca trafiği ve yol durumunu da olumsuz etkiler" dedi.

Yetkililerden onay almak için başvuruda bulunan Sutton çiftine tepki gösteren ve konseye bu planı reddetmesi için çağrı yapan bölge sakinleri, "Eğer bu plan onaylanırsa yağış olan günlerde kullandığımız yollar kapanacak. Bu yol çok büyük tarım araçları tarafından kullanılıyor. Güvenlik açısından çok büyük sorunlar ortaya çıkar" dedi.

MALİKANE 1900'DE İNŞA EDİLDİ

Batı Sussex'teki malikanenin 1900'de inşa edildiği ve adının Lock House olduğu belirtilirken malikane South Downs Ulusal Parkı'na doğrudan baktığı da açıklandı.

Ayşe ve Nicholas çiftinin evi 2018 yılında satışa çıkardığı ve 7.25 milyon sterlin istediği belirtilirken şu an istenen rakamın ise 5 milyon sterlin olduğu kayıtlara geçti. 

Belediye konseyinin binanın geleceği için kararı daha sonra vereceği duyuruldu.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...