Tgrt Haber

'Pakistan Arap kardeşlerini terk etmedi'

13 Nisan 2015 21:23
'Pakistan Arap kardeşlerini terk etmedi'

Pakistan Başbakanı Şerif, "Pakistan, Arap kardeşlerini terk etmedi. Onların her zaman yanlarında olacağız, özellikle güvenliklerinin tehlikede olduğu zamanlarda omuz omza duracağız" dedi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin tekrar göreve gelmesinin sağlanmasının, sorunun barışçıl çözümüne yönelik atılacak en önemli adım olacağına inandığını söyledi. Pakistan Parlamentosunun, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğünde sürdürülen operasyon konusunda tarafsız kalınacağı kararı almasının ardından, Arap ülkelerinden gelen tepkileri değerlendirmek için Başbakan Şerif, başkanlığında sivil ve askeri yetkililerin katılımıyla Başbakanlık ofisinde toplantı yapıldı.

Başbakan Şerif, toplantı sonrasında yaptığı basın açıklamasında, parlamentonun aldığı kararın körfez ülkelerinde yanlış anlaşılmasının, kararın yanlış yorumlanmasına dayandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Körfez ülkeleri ile temas halindeyiz. Pakistan, Arap kardeşlerini terk etmedi. Onların her zaman yanlarında olacağız, özellikle güvenliklerinin tehlikede olduğu zamanlarda omuz omza duracağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Geçen hafta İran Dışişleri Bakanı Sayın Cevad Zarif'in ziyareti sırasında kendisine, Yemen'de meşru hükümetin Husiler tarafından devrilmesinin, bölgede riskli bir emsal teşkil ettiğini ve Husileri müzakere masasına oturmaya ikna etmek için İran'ın tüm nüfuzunu kullanması gerektiğini söyledim. Hadi hükümetinin yeniden iktidara gelmesi, krizin çözümü için önemli bir adım olacağına inanıyorum."

Yemen'deki meşru hükümetin, Husiler ve diğer devlet dışı aktörler tarafından devrilmesini şiddetle kınadığını ifade eden Şerif, Yemen'de hızla kötüye giden insani durumdan endişe duyduklarını dile getirdi.

Şerif, gelecek günlerde Suudi Arabistan yetkilileri ile görüşerek, ülkesinin krizin çözümü için diplomatik çabalarının artıracağını bildirdi.

Pakistan Parlamentosu, geçen hafta, beş gün süren ortak oturumun ardından, Yemen'deki sorunun barışçıl yollarla çözülmesi çağrısında bulunarak, operasyona tarafsız kalınacağı yönünde karar almıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...