Tgrt Haber

Pakistan'da 274 metrede korku dolu anlar! Kablo koptu, telesiyejde 8 kişi asılı kaldı

23 Ağustos 2023 11:05 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 11:25

Pakistan'ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletindeki Battagram'da, 274 metre yükseklikte 6'sı çocuk toplam 8 kişi telesiyej kablosunun kopması sonucu asılı kaldı. 14 saat süren operasyonda telesiyejdeki 8 kişi kurtarıldı. 

Pakistan​'ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletindeki Battagram'da, 6'sı çocuk​ toplam 8 kişinin telesiyej kablosunun kopması sonucu 274 metre yükseklikte asılı kaldı. 

Çocukların karşı dağın ilerisinde yer alan bölgedeki okula gittiği öğrenildi. 

Tam 14 saat süren operasyonunun ardından, telesiyejdeki 8 kişi de kurtarıldı. Herkesin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

OKULA GİTMEK İÇİN ZORLU YOLLARDAN GEÇİYORLAR

Khyber Pakhtunkhwa eyaletinin uzak ve dağlık bölgelerinde yaşayan pek çok çocuk, okula gidip gelmek için telesiyej kullanmak durumda ve bunların düzenli olarak bakımları da eksik ediliyor.  

BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ 

Pakistan Başbakanı Anwar-ul-Haq Kakar, yaşanan korkunç olayın ardından lkenin dağlık bölgelerindeki tüm telesiyejlerde sıkı güvenlik önlemlerinin alınması ve kötü durumda olan, güvenlik standartlarını karşılamayan telesiyejlerin kullanıma kapatılması talimatını verdi. 

 

Kaynak: Haber 7

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...