Tgrt Haber

Pakistan'da askeri konvoya intihar saldırısı! Çok sayıda ölü ve yaralı var 

31 Ağustos 2023 21:39 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 22:24
Pakistan'da askeri konvoya intihar saldırısı! Çok sayıda ölü ve yaralı var 

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaleti intihar saldırısı ile sarsıldı. Konvoya düzenlenen saldırıda 9 asker öldü, 20 asker yaralandı.

Pakistan​'da eyalete bağlı sınırındaki Bannu ilçesinde güvenlik konvoyuna bomba yüklü motorlu bisikletle intihar saldırıdüzenlendi. Saldırıda 9 asker​ hayatını kaybetti, 20 asker yaralandı. 

Ülke içinde ve sınır komşusu bazı ülkelerle yaşadığı çatışmalar nedeniyle saldırı haberlerinin eksik olmadığı ülkede son saldırıyı ise henüz üstlenen olmadı. 

2022'den bu yana güvenlik güçlerine saldırılarını yoğunlaştığı Pakistan'da 9 kişinin öldüğü saldırı için Taliban​'ndan şüpheleniliyor. 

PARTİ KONGRESİNE SALDIRI DÜZENLENDİ: 63 ÖLÜ

Hayber Pahtunhva eyaletinde koalisyon hükümeti ortaklarından İslam Uleması Cemiyeti (JUI-F) Partisinin kongresine 30 Temmuz'da düzenlenen saldırıda ise 63 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...