Tgrt Haber

Pakistan'da bilanço ağırlaşıyor! Şiddetli yağışlardan ölenlerin sayısı 62'ye yükseldi

08 Temmuz 2022 09:29 - Güncelleme : 08 Temmuz 2022 09:36
Pakistan'da bilanço ağırlaşıyor! Şiddetli yağışlardan ölenlerin sayısı 62'ye yükseldi

Son dakika haberi: Pakistan'ın çeşitli bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışlar sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı 62'ye yükseldi.

Pakistan​'nın Belucistan, Pencap​ ve Hayber Pahtunhva​ eyaleti ile Gilgit-Baltistan bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar hayatı felç etti. Belucistan​'da 9 kişinin daha ölmesiyle 5 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 49'a yükseldi.

4 ÇOCUĞUN ÜZERİNDE DUVAR DÜŞTÜ

Yetkililer, bu kişilerden 5'inin sele kapıldığını, üzerine duvar düşen 4 çocuğun da öldüğünü kaydetti. Aşırı yağışlar sonucu 7 barajın kapaklarının patlaması nedeniyle çok sayıda bölge sular altında kaldı.

OTOYOLLARIN BİRÇOK NOKTASI KAPATILDI

Afganistan Pakistan sınırındaki köyleri de su basarken, Belucistan ile Pencap eyaletini birbirine bağlayan otoyolun birçok noktası kapatıldı. Şiddetli yağışların yol açtığı kazalarda, Gilgit-Baltistan bölgesinde 5, Kuzey Veziristan'da 4, Ravalpini ve Gujranvala şehirlerinde 2'şer kişi ölmüştü.

Ülke genelinde 5 Temmuz'dan bu yana devam eden şiddetli yağışlar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 62'ye çıktı.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...