Tgrt Haber

Pakistan’da felaket üstüne felaket, sel suları kolerayı patlattı 

26 Eylül 2022 09:43 - Güncelleme : 26 Eylül 2022 13:29
Selde 1500'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Sel felaketiyle boğuşan Pakistan’da, şimdi de kolera salgını patlak verdi. Kirli suların neden olduğu kolera salgınından etkilenen onlarca çocuk hayatını kaybetti. Sağlık ve yardım kuruluşları çağrıda bulundu.  

Selde 1500'den fazla kişi hayatını kaybetti.

1.500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin evsiz kaldığı Pakistan’da yaralar sarılmaya çalışılırken bu kez kolera​ patlak verdi. Selden etkilenen ailelerin kirli ve sağlıksız suları içmesi beraberinde kolera salgınını getirdi. Hastaneye kaldırılan çocuklardan bazıları ise hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü, ülkenin “ikinci bir felaket” potansiyeline sahip olduğu konusunda uyardı. 

HER GÜN 10’LARCA ÇOCUK​ ÖLÜYOR

Pakistan​'ın selden en fazla etkilenen Sindh eyaletindeki Anne ve Çocuk Sağlığı Hastanesinde her gün 10'dan fazla çocuk ölüyor. Bu ölümlerin büyük nedeni bu yaz ülkenin üçte birini sular altında bırakan yıkıcı sellerden kaynaklanan kirli sularla ilgili. Onlarca çocuk hastanenin  acil servisindeki yataklarda birbirine sıkışık ve sağlıksız koşullarda tedavi görüyor. Çocukların kimisi hastalığından dolayı baygın, kimisi acı içinde ağlıyor kimisinde ise yeteriz beslenmenin belirtileri gözüküyor. 

ACİL YARDIM

Hastanenin çocuk acil ünitesinden sorumlu doktor Dr. Nazia Urooj, “Sel geldi ve yağmur yağdı. Sonra hastalarımız sel​ gibi geldi” dedi. Öte yandan sağlık sistemi pek iyi olmayan Pakistan’da kolera hastalığı krizi daha da derinleştiriyor. Yardım grupları, uluslararası toplumun şimdi harekete geçmemesi durumunda salgının daha da kötüleşeceği konusunda uyarıyor.

Pakistan’da felaket üstüne felaket, sel suları kolerayı patlattı 

FELAKET DAHA YENİ BAŞLIYOR 

Pakistan'ın kuzeyindeki dağlık bölgelerde rekor muson yağmurlarının ve eriyen buzulların neden olduğu sel, şimdiye kadar yaklaşık 1.600 kişinin ölümüne neden olurken yaklaşık 33 milyon kişi etkiledi. Sel sularının şiddeti evleri yıktı, on binlerce insanı yiyecek veya temiz su almadan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Selden en fazla etkilenen illerden biri olan Sindh'de köylerinde bağlantının kesilmesi  ailelerin hasta çocukları için yardım aramasını neredeyse imkansız hale getirdi.

Kaynak: CNN

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...