Tgrt Haber

Pakistan'da Filistin'e destek amacıyla yeni yıl kutlamaları yasaklandı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
29 Aralık 2023 11:03 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 11:08
Pakistan'da Filistin'e destek amacıyla yeni yıl kutlamaları yasaklandı

Pakistan Başbakanı Anwaarul Hak Kakar, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze ile dayanışma için ülke genelinde tüm yılbaşı kutlamalarının yasaklandığını duyurdu.

Pakistan'da geçici hükümetin Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Filistin​ halkıyla dayanışma için ülkede her türlü yeni yıl kutlamasını yasakladı.

Radio Pakistan'daki habere göre, Pakistan Başbakanı Anwaarul Hak Kakar yeni yıl kutlamalarına ilişkin mesaj yayımladı. Televizyonda yaptığı konuşmada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in ağır bombardımanına maruz kalan Filistinlilerle dayanışma göstergesi olarak tüm yılbaşı kutlamalarının yasaklanması yönünde karar alındığını açıkladı. Başbakan Kakar, savaşın felakete yol açtığını belirterek, "Tüm Pakistan halkı ve Müslüman dünyası, Gazze​ ve Batı Şeria​'da silahsız Filistinlilere yönelik soykırımdan, özellikle de çocukların katledilmesinden derin üzüntü duyuyor. Filistin'deki son derece endişe verici durum göz önüne alındığında ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmayı ifade etmek amacıyla yeni yıl kutlamalarıyla ilgili her türlü etkinliğin yasaklanmasına karar verildi. Tüm Pakistanlılara sesleniyorum, ezilen Filistinlilerle dayanışma gösterin" ifadelerini kullandı.

Filistin halkıyla dayanışma için yeni yılda "sadelik" çağrısı yapan Kakar, Pakistan'da her türlü yeni yıl kutlamasını yasakladı. Kakar, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 9 bini çocuk olmak üzere 21 binden fazla Filistinlinin İsrail tarafından öldürüldüğünü vurguladı.

"PAKİSTAN ULUSLARARASI PLATFORMLARDA FİLİSTİN HALKI İÇİN SESİNİ YÜKSELTTİ"

Pakistan'ın tüm uluslararası platformlarda Filistin halkı için sesini yükselttiğini ve gelecekte de bunu yapmaya devam edeceğini söyleyen Kakar, Pakistan'ın Filistin'e yardım malzemesi gönderdiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...