Tgrt Haber

Pakistan’da gözaltına alınan gazeteciden haber alınamıyor! Ailesi endişeyle bekliyor

Editör: Hüseyin Can Yosuntaş / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 May 2023 15:40 - Güncelleme : 24 May 2023 17:20
Pakistan’da gözaltına alınan gazeteciden haber alınamıyor! Ailesi endişeyle bekliyor

Pakistan’ın eski başbakanı İmran Han'ın tutuklanmasının ardından başlayan protestolarda gözaltına alınan gazeteci İmran Riaz Han'a 2 haftadır ulaşılamıyor.

Eski Başbakan İmran Han'ın yolsuzlukla suçlandığı dava sebebiyle tutuklanmasının ardından başlayan olaylarda, gazeteci İmran Riaz Han 2 haftadır haber alınamıyor. Gazetecinin ailesinin avukatı Azhar Sıddık, Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, İmran Riaz Han’ın gözaltına alınmasını eleştirerek, "Ülke genelinde İmran Riaz Han’a karşı herhangi bir suçlama bulunmuyor." dedi.

Pakistan’da gözaltına alınan gazeteciden haber alınamıyor! Ailesi endişeyle bekliyor

İmran Riaz Han

‘’BAKANIN AÇIKLAMASI TEPKİYE YOL AÇTI’’

Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Meryem Aurangzeb'in yabancı bir medya kuruluşuyla yaptığı röportajda, eski Başbakan'ın partisine işaret ederek, İmran Riaz Han’ın bir siyasi partinin sözcüsü olduğunu ve bağımsız gazetecilerle onun arasında bir ayrım yapılması gerektiğini söylemesi tepkilere yol açtı.

Sosyal medyada, çok sayıda insan hakları aktivisti ve gazeteci, Bakan'ın ifadelerine karşı paylaşımlarda bulundu.

İslamabad’da gazetecilik yapan Matiullah Jan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Aurangzeb’in ifadelerinin hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü ve Uluslararası Af Örgütü Güney Asya Bölge Ofisinden yapılan açıklamalarda da Pakistan​ hükümetine, İmran Riaz Han’ın bulunması çağrısı yapıldı.

İmran Riaz Han'ın gözaltına alınmasının ardından ailesi tarafından mahkemeye itirazda bulunulmuştu. Lahor Yüksek Mahkemesi, Pencap polisine, gazetecinin mahkemeye getirilmesini emretmişti. Pencap eyaleti Emniyet Müdürü Osman Anvar ise gazetecinin polis gözetiminde olmadığını ve yerini bilmediklerini söyledi. 

Ayrıca, olaylarda 4 binden fazla kişinin gözaltına alındığını açıklandı. PTI ise gözaltına alınan parti destekçilerinin sayısının 7 binin üzerinde olduğunu kaydedildi. Gözaltına alınanlar arasında eski Dışişleri Bakanı ve PTI Başkan Yardımcısı Şah Mahmud Kureyşi dahil PTI'dan üst düzey siyasetçiler de bulunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...