Tgrt Haber

Hastanede çalışmayan klimalar nedeniyle 4 kişi sıcaklıktan öldü!

26 Haziran 2023 08:18 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 08:18
Hastanede çalışmayan klimalar nedeniyle 4 kişi sıcaklıktan öldü!

Rekor sıcaklıkların yaşandığı Pakistan’da klimaları çalışmayan hastanede 4 hasta aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetti. Doktorlar bu durumda çalışmanın mümkün olmadığını ve hastalarının sağlığını koruyamadıkları için eylem düzenledi.

Pakistan’ın başkenti İslamabad​'da hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıktı. Hissedilen sıcaklık​ nemle birlikte 48 ile 52 derece arasında değişiklik gösterirken ülkede can kaybı​ da artmaya başladı. Dawn gazetesindeki habere göre, Tıp Bilimleri Enstitüsü’nde çalışan doktorlar, acil servise getirilen 4 hastanın klimaların çalışmaması nedeniyle öldüğünü belirtti.

DOKTORLAR İSYAN ETTİ

Hastanedeki öldürücü sıcağı protesto eden doktorlar, bu durumun hastaları öldürdüğünü ve acil serviste çalışmayı imkansız kıldığını vurguladı. Hastanede havalandırma sistemi kurulumu sebebiyle 70'ten fazla klimanın söküldüğü, bu durumun, çalışanları ve hastaları aşırı sıcaklara karşı savunmasız bıraktığı belirtiliyor.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...