Tgrt Haber

Pakistan'da Kur'an'a hakaret ettiği' iddia edilen kişi linç edilerek öldürüldü

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Pakistan Observer
21 Haziran 2024 06:24 - Güncelleme : 21 Haziran 2024 11:15
Pakistan'da Kur'an'a hakaret ettiği' iddia edilen kişi linç edilerek öldürüldü

Pakistan'da Kuran'a saygısızlık etmek suçlamasıyla gözaltına alınan bir adam, öfkeli kalabalığın karakola düzenlediği baskınla dışarı sürüklendikten sonra linç edilerek öldürüldü. Adamın cesedi de kalabalık tarafından ateşe verildi.

Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık etmekle suçlanan Pakistanlı bir adam, ülkenin Svat bölgesinde öfkeli kalabalık tarafından linç edilerek öldürüldü.

TUTUKLAMA, ÖFKEYİ DİNDİRMEDİ

Bir polis yetkilisi, saldırganların daha sonra cesedi ateşe verdiğini söyledi. AFP'ye konuşan polis yetkilisi, öldürülen şahsın dün öğleden sonra ülkenin kuzeydoğusunda Afganistan sınırında yer alan Madian'da Kur'an'ın bir nüshasını yaktığı bu nedenle tutuklandığını bildirdi. Ancak karakol, öfkeli bir kalabalık tarafından kuşatıldı.

KARAKOLU BASIP DIŞARI ÇIKARDILAR

Birkaç kişi içeri girerek polis memurlarının havaya ateş etmesine rağmen, şahsı dışarı sürükledi. Kalabalığın içinde kalan şahıs dövülerek linç edildi ve hayatını kaybetti.

Polis yetkilisinin aktardığına göre bununla da kalmayan öfkeli kalabalık, cesede benzin dökerek ateşe verdikten sonra olay yerinden dağıldı

Mayıs ayı sonlarında Pencap kentinde, Kuran'ın sayfalarını yakmakla suçlanan bir Hıristiyan, kalabalık tarafından linç edilmiş, kaldırıldığı hastanede gördüğü tedaviye rağmen haziran ayı başında hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Pakistan Observer
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...