Tgrt Haber

Pakistan'da saldırıların gölgesinde seçim: İnternet kesildi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Şubat 2024 10:57 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 10:58

Pakistan'da kritik seçimler öncesi hükümet, güvenlik önlemleri aldı. Bazı bölgelere silahlı muhafızlar yerleştirilirken ülkede internet ve mobil hizmetler kesildi.

Pakistan​'da saldırıların gölgesinde seçim​ süreci başladı. Milyonlarca kişi oy kullanmaya sandık başına giderken ülkede güvenlik önlemleri alındı. Lahor​'daki istasyonun girişine silahlı muhafızlar yerleştirildi. Hükümet, mobil hizmetlerini geçici olarak askıya aldı, internet kesildi. İçişleri Bakanlığı sözcüsü, ülkede son zamanlarda yaşanan terör olaylarını gerekçe göstererek tedbirin gerekli olduğunu söyledi. 

Pakistan'da saldırıların gölgesinde seçim: İnternet kesildi - 1. Resim

Sözcü, hareketi gerekçelendirerek, "Ülkede son zamanlarda yaşanan terör olayları sonucunda değerli hayatlar kaybedildi. Kanun ve düzenin korunması ve potansiyel tehditlerle başa çıkılması için güvenlik önlemleri şarttır" dedi.

Pakistan'da saldırıların gölgesinde seçim: İnternet kesildi - 2. Resim

Hem aramalar hem de veri hizmetleri ülke genelinde askıya alındı. Bir seçmen, BBC'ye kısıtlama karşısında şaşkın olduklarını ve "seçmenlerin bu tür engellerle karşılaşmak yerine işlerinin kolaylaştırılması gerektiğini" söyledi. 

Öte yandan Pakistan'da şimdiye kadar 'en güvenilir' seçimi olan 3 kez başbakanlık yapan Navaz Şerif, seçimde oy pusulasında yer aldı.

SEÇİM GÖREVLİSİNE SİLAHLI SALDIRI

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde seçim görevlilerine yönelik silahlı saldırıda bir polis hayatını kaybetti. Emniyet yetkilileri, Hayber Pahtunhva eyaletinin Tank bölgesine bağlı Kot Azam ilçesinde kimliği bilinmeyen kişilerin, seçim görevlilerine silahlı saldırı düzenlediğini söyledi.

Pakistan'da saldırıların gölgesinde seçim: İnternet kesildi - 3. Resim

Saldırıda bir polis yaşamını yitirdi, Kot Azam'daki oy verme işlemi geçici olarak durduruldu.

PAKİSTAN'DA SEÇİM ÖNCESİ BOMBALI SALDIRI

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde yarın yapılacak seçimlerden önce milletvekili adaylarını hedef alan bombalı saldırılarda ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi yaralandı.

Pakistan'da saldırıların gölgesinde seçim: İnternet kesildi - 4. Resim

Geo News televizyonundaki habere göre, Belucistan'ın Pişin bölgesinde bağımsız milletvekili adayı Asfandiyar Han Kakar'ın ofisinin önünde bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırıda, 15 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...