Tgrt Haber

Pakistan’da terör saldırıları arttı: 4 militan öldürüldü

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Kasım 2023 10:32 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 10:37
Pakistan’da terör saldırıları arttı: 4 militan öldürüldü

Pakistan'da güvenlik güçleri çıkan çatışmada 4 militanı etkisiz hale getirdi. Ülke yönetimi saldırıların Afganistan merkezli planlandığını ileri sürüyor.

Pakistan’da bu yıl özellikle Hayber Pahtunhva​ ve Belucistan​ eyaletlerinde terör saldırıları arttı. İslamabad, saldırıların Afganistan​'da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini savunurken, Afganistan bu iddiaları reddediyor.

4 MİLİTAN ETKİSİZ

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde güvenlik güçleri, 4 militanı etkisiz hale getirdi. Pakistan ordusundan yapılan açıklamaya göre, Hayber Pahtunhva'nın Kuzey Veziristan bölgesinde güvenlik güçleri, militanlara yönelik operasyon düzenledi.

SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Çıkan çatışmada, 4 militan etkisiz hale getirildi, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Pakistan ordusu, militanların hangi örgüte üye olduklarına dair bilgi paylaşmadı.

Öte yandan Pakistan'da eski Başbakan Han'ın yolsuzlukla suçlandığı dava sebebiyle 9 Mayıs'ta tutuklanmasının ardından başlayan protestolarda en az 10 kişi hayatını kaybetmişti. Gösterilerde çok sayıda özel ve kamu mülkü zarar görmüş, polis araçları ateşe verilmişti. Protestolarda Ravalpindi'deki Genelkurmay Başkanlığı dahil farklı şehirlerdeki askeri kurumlar da hedef alınmıştı.

Anayasa Mahkemesi 11 Mayıs'ta Han'ın tutuklanmasının yasa dışı olduğunu belirterek, bir an önce tahliye edilmesine hükmetmiş, Han 12 Mayıs'ta kefaletle serbest bırakılmıştı. Pakistan ordusundan 16 Mayıs'ta yapılan açıklamada, İmran Han'ın tutuklanmasının ardından başlayan protestolarda orduya ait kurumlara saldıranların, "askeri mahkemelerde" yargılanacağı bildirilmişti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...