Tgrt Haber

Pakistan'daki iki ayrı silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Ağustos 2024 10:44 - Güncelleme : 01 Ağustos 2024 10:52
Pakistan'daki iki ayrı silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Pakistan'da iki ayrı silahlı saldırı meydana geldi. Saldırılar sonucu 4 güvenlik gücü personeli ve bir sivil hayatını kaybederken iki polis yaralandı.

Dawn gazetesinin haberine göre, Pakistan​'ın Belucistan​ eyaletinin Pişin bölgesi ile Hayber Pahtunhva​ eyaletine bağlı Landi Kotal kasabasındaki güvenlik kontrol noktalarına iki ayrı silahlı saldırı düzenlendi.

Polis yetkililerinden yapılan açıklamada, Pişin bölgesindeki saldırıda iki güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği, bölgedeki bir trafik polisinin yaralandığı kaydedildi.

​​​​​​​Landi Kotal kasabasındaki saldırının ise çok sayıda motosikletli tarafından otomatik silahlarla yapıldığını kaydeden yetkililer, bu saldırıda da iki polis ile bir sivilin hayatını kaybettiğini, bir polisin yaralandığını duyurdu.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Polis, her iki saldırıyla bağlantılı soruşturma başlatırken saldırganların yakalanması için iki eyalette geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

Pakistan'da bu yıl özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde saldırılar arttı.

İslamabad, saldırıların Afganistan'da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini savunurken, Afganistan bu iddiaları reddediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...