Tgrt Haber

Pakistan'dan İran'a misilleme saldırısı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Ocak 2024 08:10 - Güncelleme : 18 Ocak 2024 09:27

İran'ın Pakistan'daki 'terör hedeflerine' saldırmasından iki gün sonra Pakistan, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki 'terör hedeflerine' saldırı düzenlediğini duyurdu.

İran'ın Pakistan'a yönelik hava saldırısı başlatmasının ardından bölgede gerilim gitgide yükseldi. Saldırıdan 2 gün sonra Pakistan'dan da misilleme geldi. Pakistan, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı düzenlediğini duyurdu.

Pakistan yönetimi, halkının güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini, "kardeş ülke İran'ın" egemenliğine saygı duyduğunu bildirdi.

İRAN: 3'Ü KADIN 4'Ü ÇOCUK 7 KİŞİ ÖLDÜ

Saldırıya ilişkin İran'dan a açıklama geldi. Pakistan tarafından sınır bölgesinde bir köye düzenlenen füze saldırısında 3'ü kadın ve 4'ü çocuk olmak üzere 7 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Açıklama İran devlet televizyonuna konuşan Sistan-Beluçistan eyaletinin Vali Yardımcısı Ali Rıza Merhameti'den geldi.Merhameti eyalete bağlı Seravan kentinde de patlama meydana geldiğini belirten ancak burada can kaybı yaşanmadığını aktardı.

'CEVABIMIZI SAKLI TUTUYORUZ' DEMİŞTİ

Öte yandan İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüşen Pakistan Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani, İran'ın saldırısının iki ülke arasındaki ilişkilere ciddi zarar verdiğini belirterek, "Pakistan, bu provokatif eyleme yönelik yanıtını saklı tutuyor." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman18 Ocak 2024 08:39

Haah, aferin iyi yapiyorsunuz, birlik yapacağınıza böyle yaparsaniz daha çook müslüman kanı dökülür ve iki yakamız bir araya asla gelmez..

Sonraki Haber Yükleniyor...