Tgrt Haber

Papa Franciscus, 11 yıl aradan sonra Türkiye'yi ziyaret edecek

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Haziran 2024 00:37 - Güncelleme : 29 Haziran 2024 00:38
Papa Franciscus, 11 yıl aradan sonra Türkiye'yi ziyaret edecek

Vatikan lideri Papa Franciscus, gelecek yıl İznir Konsili'nin 1700. yıl dönümü için Türkiye'ye çok gelmek istediğini söyledi.

2014 yılında gerçekleştirdiği son ziyaretinin ardından Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus​ önümüzdeki yıl için Türkiye​'yi ziyaret etme arzusunu açıkladı.

İtalya'daki G7 Zirvesi'ne ilk kez katılan Papa olan Papa Franciscus Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de kısa süreli sıcak bir sohbet gerçekleştirmişti. 

Papa Franciscus, 11 yıl aradan sonra Türkiye'yi ziyaret edecek - 1. Resim

FENER RUM PATRİKHANESİ HEYETİ ZİYARET ETTİ

Vatikan'dan yapılan açıklamaya göre, Papa, Roma'da yarın kutlanacak Aziz Petrus ve Aziz Pavlus dini bayramı dolayısıyla bu sabah Fener Rum Patrikhanesi'nden bir heyeti kabul etti.

Papa Franciscus, kabulde yaptığı konuşmada, gelecek yıl Birinci İznik Konsili'nin 1700. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, İznik'e gitme isteğinden bahsetti.

Papa, "Bu, yapmayı kalpten istediğim bir seyahat." dedi.

Birinci İznik Konsili, Roma İmparatoru I. Konstantinos'un çağrısıyla Hristiyanlıkta kiliseye bağlı bütün piskoposların katılımıyla 325 yılında düzenlenmişti. Hristiyanlık tarihi açısından önemli kabul edilen konsilde önemli dini konular tartışılıp karara bağlanmıştı.

Papa Franciscus, daha önce 2014'te Türkiye'yi ziyaret etmişti.

Türkiye'ye Papa Franciscus dışında, 2006'da Papa 16. Benediktus, 1979'da Papa 2. Ioannes Pavlus ve 1967'de Papa 6. Pavlus birer ziyaret gerçekleştirmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...