Tgrt Haber

Papa’dan evcil hayvan besleyenlere tepki: Bir sürü çocuk aç!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: BBC Türkçe
13 May 2023 11:46 - Güncelleme : 13 May 2023 12:09
Papa’dan evcil hayvan besleyenlere tepki: Bir sürü çocuk aç!

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, başından geçen bir olayı anlatarak evcil hayvan besleyenleri "Bir sürü çocuk aç" sözleriyle hedef aldı.

KMatoliklerin ruhanı lideri Papa Francesco, İtalya'daki nüfusun hızla azalması sorunuyla ilgili bir etkinliğe katıldı. Buraeda yaptğı konuşmada başından geçen bir olayı anlatan Papa'nın evcil hayvan beslyeyenlerle ilgili sarf ettiği sözler gündeme oturdu. 

"ÇOCUK AZSA UMUT DA AZDIR"

Başkent Roma’da düzenlenen etkinlikte, doğum-ölüm sayıları arasındaki açığın rekor seviyeye ulaşmasına değinen Papa Francesco, "Geçen yıl İtalya'da doğumların tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştığını öğrendim: Sadece 393 bin yeni doğum​ gerçekleşti. Bu, gelecek için büyük endişe uyandıran bir veri" dedi. "Doğumlar, bir halkın umudunu ölçmenin ana göstergesidir" diyen Papa, "Az çocuk doğuyorsa bu, umudun da az olduğu anlamına gelir; hem ekonomik ve toplumsal yansımalara yol açar hem de geleceğe olan güveni sarsar" diye konuştu.

Papa’dan evcil hayvan besleyenlere tepki: Bir sürü çocuk aç!

SÖZLERİ ALKIŞ TOPLADI

Vatikan’da bir kabul sırasında yaşadığı bir anıyı aktaranr Papa "15 gün kadar önceki genel kabul töreninde insanları selamlıyordum. Aşağı yukarı 50 yaşlarındaki bir kadının önüne geldim. Kadını selamladım, çantasını açtı ve ‘Çocuğumu kutsar mısınız?’ dedi: Küçük bir köpek vardı! Sabrımı kaybettim ve kadını azarladım: "Hanımefendi, bir sürü çocuk aç, sizse köpekle geliyorsunuz!"

Papa aktardığı anının ardından, toplantıya katılanlara, "Kardeşlerim, bunlar bugünden sahneler ama böyle devam ederse geleceğin alışkanlıkları olacaklar, dikkatli olmalıyız" diye seslendi.

Papa’nın bu sözleri salonda alkışlarla karşılandı.

400 BİN DOĞUMA KARŞILIK 700 BİN ÖLÜM!

Genç nesillerin belirsizlik içinde yaşadığını, sabit iş bulmakta zorlandıklarını, ev fiyatları ve kiralarının yüksekliği ve maaşların yetersizliğini de vurgulayan Papa, sonuç olarak çocuk sahibi olmanın yalnızca "zenginlerin" karşılayabileceği "devasa bir mücadeleye" dönüştüğünü belirtti.

İtalya istatistik kurumunun verilerine göre geçen yıl ülkede 400 binin altında doğum, 700 binin üzerinde ölüm kaydedildi. 2022’de kadın başına düşen çocuk sayısı bin 24 oldu.

Kaynak: BBC Türkçe
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...