Tgrt Haber

Papa'dan Gazze'de sivilleri vuran İsrail'e karşı 'terör' ifadesi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Washington Post
01 Aralık 2023 10:57 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 11:11
Papa'dan Gazze'de sivilleri vuran İsrail'e karşı 'terör' ifadesi

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile özel telefon görüşmesinde, Gazze'ye yönelik saldırılar için 'terör' ifadesini kullandı.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus​, İsrail'in Gazze​'ye saldırılarını 'terör' olarak nitelendirdi ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog​'la ekim ayının sonuna doğru özel bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Papa, 'terör' ifadesini tam da bu konuşmada kullandı. Washington Post'un adını açıklamak istemeyen bir üst düzey İsrailli yetkiye dayandırdığı haberinde, Papa ile Herzog arasında yapılan ve içeriği kamuoyuyla paylaşılmayan telefon görüşmesine ilişkin bilgi verildi.

PAPA'DAN İSRAİL'E UYARI

Görüşmede Herzog'un Gazze'de "kendilerini savunmak için gerekeni yaptıklarını" vurguladığı, Papa'nın ise yaşananlardan sivillerin sorumlu tutulmaması gerektiğini söylediği belirtildi. İsrail'in kamuoyuna açıklanmayacak kadar "kötü" bulduğu iddia edilen bu görüşmede Papa'nın Herzog'a "Teröre terörle karşılık vermek yasak" dediği ve İsrail'i "Gazze'de yaptıkları" konusunda uyardığı öne sürüldü.

Vatikan'dan Washington Post'a yapılan açıklamada ise Papa ile Herzog arasında bir telefon görüşmesi yapıldığı kabul edilirken, Papa'nın İsrail'in Gazze'deki saldırılarını açıkça "terörizm" olarak nitelendirip nitelendirmediğine ilişkin bilgi verilmedi.

Açıklamada, telefon görüşmesinin, aynı günlerde gerçekleşen diğer görüşmeler gibi "bölgedeki durumunun ciddiyetini ve kapsamını" kontrol altına almaya yönelik çabalar bağlamında yapıldığı kaydedildi. İsrail Cumhurbaşkanlığı Ofisinden bir sözcü de konuya ilişkin yorum yapmayı reddederek, "Özel görüşmeler hakkında konuşmuyoruz." ifadesini kullandı.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail ile Hamas arasındaki uzlaşma kapsamında 24 Kasım Cuma günü saat 08.00'de uygulamaya giren "insani ara" bu sabah itibarıyla son buldu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Hamas'ın "insani arayı ihlal ettiği" iddia edildi. Açıklamada, "İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde Hamas'a yönelik operasyonlarına yeniden başladı." ifadesine yer verildi.

Papa'dan Gazze'de sivilleri vuran İsrail'e karşı 'terör' ifadesi

SAVAŞ UÇAKLARI GAZZE'Yİ VURUYOR

Öte yandan Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "insani aranın" sona ermesiyle İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin üzerinde uçmaya başladığı kaydedildi.

Açıklamada, İsrail'e ait askeri araçların Gazze'nin kuzeyine ateş açtığı bilgisine yer verildi.

Kaynak: Washington Post
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...