Tgrt Haber

Papa'dan istismarcılara ilginç yaklaşım: Kardeş gibi cezalandıralım 

10 May 2023 11:15 - Güncelleme : 10 May 2023 11:24

Katoliklerin ruhani lideri Papa, kiliselerde cinsel istismar hadiselerine karışanların "kardeş gibi" cezalandırılmaları gerektiğini söyledi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus​'un Macaristan​'a 28-30 Nisan'da gerçekleştirdiği ziyaretin detayları Civilta Cattolica dergisince yayımlandı. Papa'nın burada bir grup Macar Cizvit rahiple sohbeti esnasında sarf ettiği sözler Batı medyasında gündeme oturdu.

"BİR HAYIRSEVERLİK EYLEMİ..."

AFP'nın aktardığı habere göre Papa, sohbette, Katolik Kilisesi​'nin en büyük sorunlarından olan taciz​ ve istismar hadiselerine ilişkin soruyu caevapladı. Bir rahibin, cinsel istismar hadiselerine karşı nasıl davranılması gerektiği sorusunu yanıtlayan Papa, "Bu çok güçlü bir soru. Taciz eden cezalandırılmalı ama kardeş gibi. Onu cezalandırmak bir hayırseverlik eylemi olarak görülmeli" ifadelerini kullandı.

İstismarcılar için "Onlar da Tanrı'nın çocukları" ifadesini kullanan Papa, cezayı hak etiklerini ancak pastoral bakımı da (rahiplere yönelik özel dini eğitim) hak ettiklerini dile getirdi. Ancak bunu sağlamanın kolay olmadığını sözlerine ekledi.

Papa Franciscus, Katolik Kilisesinin başında olduğu son 10 yılda kilisedeki istismar hadiselerine ilişkin bazı girişimlerde bulunmuş ve Vatikan nezdinde bu konuya yönelik bir komisyon oluşturmuştu. Papa'nın bu adımları bazı çevrelerce yeterli bulunmuyor.

Kaynak: AFP
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...