Tgrt Haber

Papa’dan İsveç’teki skandal eyleme tepki: Öfkelendim

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Temmuz 2023 06:34 - Güncelleme : 04 Temmuz 2023 06:34
Papa’dan İsveç’teki skandal eyleme tepki: Öfkelendim

Son dakika haberi: İsveç’teki Kur’an-ı Kerim yakılmasına yönelik skandal eyleme bir tepki de Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’tan geldi. Papa Franciscus söz konusu skandal eylemin kendisini "öfkelendirdiğini" ve "tiksinti" duyduğunu söyledi.

İsveç’teki skandal Kur’an-ı Kerim yakma eyleminin yankıları sürüyor. Dünyanın farklı noktalarından İsveç’e tepki gelirken Birleşik Arap Emirlikleri​ merkezli El-İttihad gazetesine röportaj veren Papa Franciscus​ söz konusu tepkilere hak verdi. İsveç’teki skandal eylemi değerlendiren Papa FranciscusÖfkeleniyorum; bu tür eylemlerden tiksiniyorum” ifadelerini kullandı.

“BARIŞ SAĞLAYANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Papa Franciscus, "İfade özgürlüğü, kesinlikle başkalarını küçük görmek için kullanılamaz. Buna izin verilmesi kabul edilemez; bu, kınanacak bir eylemdir." dedi.

Misyonlarının, dini duyguyu, iş birliğine, kardeşliğe ve somut eylemlere dönüştürmek olduğunu belirten Papa, "Bugün silah yapanlara değil, barışı sağlayanlara ihtiyacımız var. Çatışmayı kışkırtanlara değil, barışçıl insanlara ihtiyacımız var. Kundakçılara değil, itfaiyecilere ihtiyacımız var. Ya kardeşlik medeniyeti ya da gerici düşmanlık. Ya geleceği birlikte kurarız ya da gelecek olmaz." diye konuştu

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...