Tgrt Haber

Paris Olimpiyatları'nda Sen Nehri krizi: Kirlilik nedeniyle antrenmanlar iptal edildi, sporcular isyanda

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
03 Ağustos 2024 11:43 - Güncelleme : 03 Ağustos 2024 11:48
Paris Olimpiyatları'nda Sen Nehri krizi: Kirlilik nedeniyle antrenmanlar iptal edildi, sporcular isyanda

Paris 2024 Olimpiyatları kirlilik sorunlarıyla karşı karşıya. Sen Nehri'nde planlanan triatlon antrenmanları, su kalitesinin kötüleşmesi nedeniyle iptal edildi. Geçtiğimiz günlerde Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, kirlilik tartışmalarıyla gündemden düşmeyen Sen Nehri'nde yüzerek kamuoyunu rahatlatmaya çalışmıştı.

Fransa'nın ev sahipliğinde süren Paris 2024 Olimpiyat Oyunları​'nda triatlon​ sporcularının, Sen Nehri'nde bugün yapmayı planladıkları antrenmanın kirlilik​ nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Paris Olimpiyatları'nda Sen Nehri krizi: Kirlilik nedeniyle antrenmanlar iptal edildi, sporcular isyanda - 1. Resim

SU KALİTESİ KÖTÜLEŞTİ

Ulusal basındaki haberlere göre, Uluslararası Triatlon Federasyonu, Paris'te iki gecedir yaşanan fırtına nedeniyle su kalitesinin kötüleştiğini ve bu yüzden bugün yapılması planlanan triatlon karışık bayrak yarışı antrenmanının Sen Nehri ayağının iptal edildiğini duyurdu.

Federasyon, yarışmanın bisiklet ve koşu kısımları için antrenmanlar yapılabileceğini bildirdi.

Daha önce de 28 ve 29 Temmuz’da Sen Nehri’nde yapılması beklenen triatlon antrenmanları kirlilik nedeniyle gerçekleştirilememişti.

 

 

Paris Olimpiyatları'nda Sen Nehri krizi: Kirlilik nedeniyle antrenmanlar iptal edildi, sporcular isyanda - 2. Resim

BELEDİYE BAŞKANI YÜZMÜŞTÜ 

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo​, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları'nda, farklı müsabakalara ev sahipliği yapacak olan ancak kirlilik tartışmalarıyla gündemden düşmeyen Sen Nehri'nde yüzmüştü. 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...