Tgrt Haber

Paris'i kana bulayan saldırganların 3'ü kardeş çıktı

15 Kasım 2015 19:02
Paris'i kana bulayan saldırganların 3'ü kardeş çıktı

Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen kanlı saldırıların detayları belli olmaya başladı. Teröristlerin üçünün kardeş olduğu belirtildi.

Fransız Haber ajansı AFP, soruşturmaya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Paris'i kana bulayan 3 kardeşin saldırılara dahil olduğunu bildirdi.AFP'ye göre bu kardeşlerden biri saldırılarda öldü, bir değeri Belçika'da gözaltında, üçüncüsü ise ya saldırılarda öldü ya da kaçtı. AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağına göre, Paris saldırılarını gerçekleştirenlerden biri hâlâ yaşıyor olabilir. Daha önce polisin, saldırılarda kullanılan siyah bir Volkwagen Polo arabayı kiralayan kişiyi aradığı belirtilmişti. Bu kişinin hayatta ve kaçmış olma ihtimali bulunduğu bildirilen kardeşlerden biri olup olmadığı bilinmiyor.

BELÇİKA'DA OPERASYONLAR BAŞLADI

Cuma akşamı Paris'te 129 kişinin hayatını kaybettiği ve 99'u ağır olmak üzere 352 kişinin yaralanmasına sebep olan koordineli olarak gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından Belçika polisi şüphelilere yönelik operasyon başlattı.

Belçika polisi, dün gözaltına alınan 3 kişinin ardından bugün de 4 kişiyi daha gözaltına aldı.

Öte yandan resmi yayın kuruluşu RTBF, saldırganlardan ikisinin Paris'e Brüksel'den gittiğini belirtti. AP'ye konuşan Belçikalı bir yetkili de ölen saldırganlardan ikisinin Belçika'da yaşayan Fransız vatandaşları olduğunu doğruladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...