Tgrt Haber

Paris'te 13 Kasım'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı

13 Kasım 2016 18:34
Paris'te 13 Kasım'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı

Başkent Paris'te geçen yıl şehrin farklı bölgelerinde düzenlenen eş zamanlı saldırılarda hayatını kaybeden 130 kişi için olayın yıl dönümü dolayısıyla anma törenleri düzenlendi.

Hayatını kaybedenler, Stade de France, saldırıya uğrayan cafeler Bonne Biere,  Casa Notra, Petit Cambodge ve Carillon'un yanı sıra 90 kişinin hayatını  kaybettiği Bataclan konser salonu önünde anıldı. Saldırıların düzenlendiği 6 yere, hayatlarını kaybedenlerin  isimlerinin yazılı olduğu plakalar yerleştirildi.Hayatını kaybedenlerin isimlerinin tek tek okunduğu törenlere, Fransa  Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls ve beraberinde birçok  bakan, siyasi figür katıldı. En çok ölünün verildiği Bataclan'daki anmayı dünyanın çeşitli  yerlerinden gelen birçok basın mensubu da takip etti. Geçen yıl saldırıların olduğu esnada Bataclan'da sahne alan rock grubu  Eagles of Death Metal'in solisti Jesse Hughes'ın da anmaya katıldığı görüldü.
 
Hughes, dün İngiliz müzisyen Sting'in, saldırıların birinci yılı  nedeniyle Bataclan'daki verdiği konsere, Müslümanlarla ilgili yaptığı açıklamalar  nedeniyle alınmamıştı.Hughes, bu yıl başında yaptığı bir açıklamada, Bataclan konser  salonunun Müslüman personelinin saldırganlarla iş birliği yaptığını iddia  etmişti.  Hughes ve bir grup üyesi dünkü konsere katılmak istemiş ancak  Bataclan'ın Jules Frutos tarafından söz konusu açıklamaları nedeniyle içeri  girişlerine izin verilmemişti. Paris'te 13 Kasım 2015'te DEAŞ terör örgütünün üstlendiği eş zamanlı  saldırılarda 130 kişi yaşamını yitirmiş, 351 kişi yaralanmıştı. Saldırıların  ardından Fransa'da olağanüstü hal ilan edilmişti.

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...