Tgrt Haber

Parlamentoda büyük kavga: Milletvekilleri birbirine girdi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
31 Ocak 2024 07:28 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 07:43

Kabineye yeni atanacak bakanlar için yapılacak güven oylaması öncesi Maldivler Meclisi karıştı. Milletvekilleri arasında büyük arbede yaşandı.

Hint Okyanusu'nun turistik ada ülkesi Maldivler​'de 2023 sonunda Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Muizzu, parlamento çoğunluğunu elinde tutan muhalefetin tepkisiyle karşı karşıya.

Muizzu'nun, kabinesine atadığı yeni bakanlara yönelik yapılacak güven oylaması öncesi parlamentoda arbede yaşandı.

OTURUMU ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR

Ülke basınında çıkan haberlere göre muhalif Maldiv Demokrat Partisi'nin (MDP), Muizzu'nun kabinesine görevlendireceği bakan adayları için güven oyuna karşı çıkma hamlesi, iktidar kanadının tepkisini çekti.

İktidar ve ortağı Ulusal Halk Kongresi ve iktidar ortağı olan Maldivler İlerici Partisi (PPM-PNC) milletvekilleri, muhalefetin hamlesine karşı parlamento oturumunu engellemeye çabaladı.

Maldivler meclisinde kavga

KÜRSÜDE VUVUZELA ÇALDILAR

Ülke basını ve internete yayılan görüntülere göre PPM-PNC kanadı milletvekilleri kürsüde vuvuzela çaldı, daha sonra muhalefetteki MDP milletvekilleri ile birbirine girdi.
Kavga eden milletvekillerinin, birbirlerini tekmelediği ve yere düştüğü anların kameralara yansıdığı görüldü. Olaylar sonrası yaralanan bir milletvekilinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

MDP ve demokratların, Muizzu'nun görevden alınmasına yönelik önerge vermeye hazırlandığı ve bu amaçla imza topladığı aktarıldı.

HİNDİSTAN​ POLİTİKASI TEPKİ TOPLUYOR

Maldivler'de, Male'nin belediye başkanıyken geçen yıl 30 Eylül'de yapılan başkanlık seçimlerine aday olan Muizzu, Devlet Başkanı İbrahim Muhammed Salih'e karşı oyların yüzde 54,06'sını alarak kazanmıştı. Muizzu, "Çin yanlısı" bir aday olarak görülürken, rakibi Salih ise "Hindistan yanlısı" olarak değerlendiriliyordu.

Yeni seçilen Devlet Başkanı, seçim kampanyasında ülkenin dış politikasında Hindistan ile ilişkilere öncelik veren geleneksel tutumuna son vereceğini duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...