Tgrt Haber

Parmağındaki kızarıklığı basit bir sürtme sanarken duyduklarına şoke oldu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Independent, BBC
29 Kasım 2023 16:44 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 17:06
Parmağındaki kızarıklığı basit bir sürtme sanarken duyduklarına şoke oldu

Evliliklerinin 35. yıldönümlerinde kruvaziyer gezisine çıkan çift, hayatlarının en kötü sürpriziyle karşılaştılar. Colin Blake'in eşi, ayak başparmağının kızarıp şişmesiyle doktora danıştı ve duydukları karşısında şoke oldu.

Blake çifti, evliliklerinin 35. yıldönümleri için kendilerine bir kruvaziyer gezisi ayarladı. Gemide her şey yolunda ilerlerken Colin Blake'in eşi, yeni sandaletleri nedeniyle ayak parmağının su topladığını düşündü fakat neden çok başka çıktı. Gemideki doktorlara danışan Blake, bir Peru kurt örümceğinin parmağını ısırıp, içine yumurta bıraktığını söyledi. Akıllarına hiç böyle bir ihtimal gelmeyen çift, şoke oldu. Doktor, Blake'in ayak parmağına bir kesik atarak, örümcek yumurtalarını dışarı çıkardı. 

Northumberland'in Cramlington kasabasında yaşayan Blake, Marsilya'da açık havada yemek yerken ısırıldığını tahmin ediyor. Fakat Blake'in bu durumu düşünecek pek de fırsatı olmadı. Birleşik Krallık'a dönen çift için işler daha da kötüye gitti. 

Yaşadığı yerde hastaneye gidip antibiyotik reçetesi aldıktan 4 hafta sonra ayak parmağında başka bir gelişme fark etti. Hastaneye giden Blake, yumurtalardan birinin çatladığını ve örümceğin derisinin altında sıkışıp kaldığını öğrendi. Blake, "Örümceğin ayak parmağımı yiyerek dışarı çıkmaya çalıştığına inanıyorlar" dedi.

Parmağındaki kızarıklığı basit bir sürtme sanarken duyduklarına şoke oldu

UZMAN: KURT ÖRÜMCEKLERİNİN BÖYLE BİR KABİLİYETİ YOK

Ancak bir araknolog, kurt örümceklerinin yumurtalarını insanların içine bırakma kabiliyetine sahip olmadığını söyledi.

Nottingham Üniversitesi'nden Dr. Sara Goodacre, BBC'ye şöyle konuştu:

''Bunun nasıl doğru olabileceğini anlayamıyorum çünkü örümceklerin biyolojisini biliyorum. Yumurta keselerinin dönmesi epey uzun sürüyor. Bu örümceğin zehri dokuları öldürmez, meyve sineğini felç etmek üzere tasarlanmıştır.''

Goodacre, yumurtaların "irinli bir yarada" yaşayabileceğine dair herhangi bir rapor bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: The Independent, BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...