Tgrt Haber

Son dakika! Paşinyan, Zengezur'u Azerbaycan'a bırakan anlaşmayı imzaladı: Erivan karıştı

14 Eylül 2022 20:11 - Güncelleme : 15 Eylül 2022 09:57

Son dakika haberi: İki yıl önce Azerbaycan karşısında ağır hezimet alarak ateşkes imzalamak zorunda kalan Ermenistan, bir süredir ayak sürüdüğü Zengezur Koridoru'nu, Azerbaycan'a bırakmak zorunda kaldı. Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın söz konusu koridor için imzayı atmasının ardından Erivan karıştı. Halk parlamento binası önünde toplanarak protesto gösterileri düzenledi.

İkinci Karabağ Savaşı'nda ağır hezimet alarak 10 Kasım 2020'de anlaşma imzalayan Ermenistan​, 9. maddeye göre açması gereken Zengezur Koridoru'nda herhangi bir adım atmamıştı. Önceki gün sınırda Azerbaycan​ askerlerine yönelik saldırı yapan Ermenistan, Azerbaycan'ın SİHA ve topçu atışları sonucu 100'den fazla askerini kaybetti.

Bu gelişmelerin ardından Azerbaycan-Türkiye ile Nahcivan-Azerbaycan'ı birbirine bağlayacak ve Ermenistan topraklarından geçecek koridorun açılmasının yeniden gündeme gelmesiyle Paşinyan'dan kritik açıklamalar geldi.

'KARABAĞ'I AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK TANIYABİLİRİM'

Ermenistan Parlamentosu'nda konuşan Nikol Paşinyan​'ın, Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak tanıyacağını açıklamasının ardından Ermenistan'da ortalık karıştı. Paşinyan'ın, “Öyle bir belge imzalamak istiyoruz ki, bunun sonucunda birçok kişi bizi lanetleyecek ve bize 'hain' diyecek.Bana ne olacağıyla ilgilenmiyorum, Ermenistan Cumhuriyeti'nin kaderiyle ilgileniyorum" ifadelerine muhalefet partilerinden sert tepki geldi.

'HERKES SOKAĞA ÇIKSIN'

Halka çağrı yapan muhalefet partilerinin, "Paşinyan, Azerbaycan ile barış belgesi imzalamayı planlıyor. Herkes sokağa çıksın. O hain kaçamayacak" diyerek çağrıda bulunduğu iddia edildi. Erivan'daki parlamento binasının önünde toplanan kalabalıklar, "Hain Nikol", "Paşinyan istifa" sloganları atarak Başbakan Paşinyan ve hükümetini protesto etti.

ZENZEGUR AZERBAYCAN'DA

Öte yandan BBC News'in haberine göre, Paşinyan, Zengezur'u Azerbaycan'a bırakan anlaşmayı imzaladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...