Tgrt Haber

Paşinyan'a Rusya'dan sert mesaj:  'Bakalım onu nasıl bir kader bekliyor'

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
20 Eylül 2023 08:24 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 08:44
Paşinyan'a Rusya'dan sert mesaj:  'Bakalım onu nasıl bir kader bekliyor'

Azerbaycan'ın Karabağ'daki Ermeni unsurlarının terör faaliyetlerine sessiz kalmayarak başlattığı operasyon tüm hızıyla sürerken Rusya'dan Erivan'da moralleri bozan bir açıklama daha geldi.

Azerbaycan​'ın Karabağ​'da başlattığı antiterör operasyonu ikinci gününde başarıyla devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, "Yevlah’ta Karabağ’daki Ermenilerin temsilcileri ile görüşmeye hazırız" açıklaması yaparken, bunun Ermeni silahlı gruplarının silahlarını teslim etmesiyle mümkün olacağı belirtildi.

ERMENİSTAN​ BİLDİĞİNİZ GİBİ

Ermenistan ise dün daha önce de olduğu gibi önce Azerbaycan'ı suçladı, ardından da Rusya'ya sığındı. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Rus barış güçlerinin, Azerbaycan'ın terörle mücadele operasyonunu durdurmaktan sorumlu olduğunu öne sürerek yasa dışı faaliyetlerine kılıf aradı.

Ancak Başbakan Nikol Paşinyan​ yönetimindeki Erivan yönetimi, Rusya'dan gelen haber büyük hyal kırıklığı yaşadı. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev​ bizzat Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı hedef alırken ve Rusya'nın, Azerbaycan'ın operasyonuna karşı Ermenistan'ı desteklemeyeceği yönünde  sinyaller verdi.

"SAVAŞ KAYBETTİ AMA TUHAF ŞEKİLDE YERİNDE..."

Medvedev Telegram üzerinden yayınladığı mesajında Paşinyan'ı iszim vermeden hedef aldı. Karabağ'daki son gelişmeleri, daha önce yaşadığı bir diyaloğu örnek vererek yorumlayan Medvedev, şu ifadeleri kullandı:

"Bir gün kardeş ülkeden bir meslektaşım bana şöyle dedi: Ben sana yabancıyım, beni kabul etmiyorsun. Ben de gerekeni söyledim: Biyografiye göre değil, eylemlere göre yargılayacağız. Sonra savaşı kaybetti ama tuhaf bir şekilde yerinde kaldı. Daha sonra vasat yenilgisinden dolayı Rusya'yı suçlamaya karar verdi. Daha sonra ülkesinin topraklarının bir kısmından vazgeçti. Sonra NATO ile flört etmeye karar verdi. Bakalım onu ​​nasıl bir kader bekliyor..."

PUTİN'İN TUTUKLANMASINI ONAYLAYACAK

Son dönemde uluslararası alanda Rusya'yı dışlayan ve Batı ile yakınlaşmaya çalışan Paşinyan, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin kararlarını bağlayıcı olarak kabul eden Roma Tüzüğü’nü de onaylayacağını ilan etmişti. Paşinyan’ın tüzüğü onaylaması, Rusya lideri Vladimir Putin'in, Ermenistan topraklarına ayak bastığında tutuklanabileceği anlamını taşıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...