Tgrt Haber

Paşinyan'dan gazetecinin 'milliyetçi' sorusuna 'Türküm' cevabı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 Haziran 2022 17:03 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 18:07

Karabağ’da Azerbaycan tarafından ağır bir hezimete uğratılan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın bir gazetecinin "Türk müsünüz?" sorusuna "Evet, evet, Türküm" şeklindeki cevabı gündem oldu.

Azerbaycan​'a ordusunun Karabağ​'ı ve çevresindeki toprakları işgal eden Ermenistan​ ordusuna karşı aldığı büyük zafer sonrası Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan​, ülkesinde büyük tepki almıştı.

Dünya basınında Azerbaycan’ın büyük zaferi manşetlerde yankılanırken diğer yanda da Paşinyan’ın hezimeti konuşuluyordu.

HEZİMET ERMENİSTAN’I KARIŞTIRDI

Ermenistan ordusun işgal girişimde sayısızca askeri mühimmatı yok edilirken birçok Ermeni askeride öldürüldü.

Ülkesinden tepkileri hala dinlemediği Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile ateşkes antlaşması imzaladı ve işgal ettiği toprakların tümünden geri çekildi. Paşinyan’ın bu hareketi sonrası ülke adeta karıştı. Bu Son 2 senedir aralıklarla sokağa çıkan halk, Paşinyan'un istifa etmesi için sloganlar atıyor.

PAŞİNYAN ŞİMDİLER DE BARIŞI SAVUNUR OLDU

Paşinyan, şimdiler de ise her fırsatta Türkiye ve Azerbaycan ile ilişkileri düzeltmek istediğini ifade ediyor.

Barıştan yana olduğunu söyleyen ve ilişkilerin düzelmesini isteyen Paşinyan, bu tavrı nedeniyle kendisine muhalif olan isimler tarafından "Türk" olarak adlandırıldı.

PAŞİNYAN: TÜRKÜM

Son olarak Ermeni bir gazeteci Paşinyan'a "Türk müsünüz?" sorusunu yöneltti. Paşinyan ise bu soruya "Evet, evet, Türküm." diyerek yanıt verdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...