Tgrt Haber

Slovakya'ya yerleşecek Patriot Hava Savunma Sistemleri Çekya'da görüldü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Mart 2022 12:59 - Güncelleme : 20 Mart 2022 16:33

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından Avrupa'nın doğu ülkelerini güçlendirmek için Slovakya'ya yolladığı Patriot Hava Savunma Sistemlerinin sevkiyatı Çekya'da kameralara yansıdı.

24 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri emriyle başlayan Ukrayna'nın işgalinin ardından Rusya’nın Baltık ülkeleri ve Doğu Avrupa’daki ülkelere de saldırısı ihtimaline karşı NATO, Almanya, Hollanda ve Slovakya'ya Patriot Hava Savunma Sistemleri gönderme kararı almıştı. 18 Mart 2022'de alınan bu kararın ardından Avrupa’dan yola çıkan Patriot sistemlerinin sevkiyatı Çekya’da görüntülendi.

Hollanda Savunma Bakanlığı tarafından, Slovakya’ya gönderilen Patriot'lara ilişkin yapılan açıklamada, sistemlerin Slovakya’nın orta kesimindeki Silezya hava üssü yakınlarına konuşlandırılacağı belirtildi. Bu sistemlerin Nisan ayından itibaren aktif edileceği ve Slovakya’da 6 ay kalacağı kaydedildi.

Öte yandan Slovakya, Patroit Hava Savunma Sistemleri'ne sahip olurken, ülkenin elindeki S-300 Hava Savunma Sistemleri'nin Ukrayna’ya gönderilmesi planlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...