Tgrt Haber

Pentagon, Bakan Soylu’nun ‘taziye' mesajına cevap vermekten kaçındı: Türkiye halen çok önemli bir müttefik

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Kasım 2022 05:52 - Güncelleme : 15 Kasım 2022 07:07
Pentagon, Bakan Soylu’nun ‘taziye' mesajına cevap vermekten kaçındı: Türkiye halen çok önemli bir müttefik

Beyoğlu’ndaki terör saldırısı sonrası 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 81 kişi ise yaralandı. Hain kanlı eylem sonrasında ABD’nin taziye mesajlarını kabul etmeyeceklerini söyleyen Bakan Soylu’nun açıklamalarına Pentagon yetkilisi cevap vermekten kaçındı. 

Türkiye, pazar günü kanlı bir  terör saldırısı ile sarsıldı. İstanbul’un en işlek caddelerinden biri olanİstiklal Caddesi’nde terörist kadın yanında getirdiği bombayı patlatması sonucunda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Gözyaşları içinde  şehitlerimizi son yolculuğuna uğurlarken patlamanın olduğu  bölgeye  giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​, kanlı eylemin PKK/YPG​ terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. Bakan Soylu, ABD’nin terör örgütüne yönelik desteklerini hatırlatarak yayınlanan taziye mesajını kabul etmediklerini ifade etti.

PENTAGON SORUYU GEÇİŞTİRDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu açıklamaları sonrasında Pentagon yetkilisine soru soruldu. Ancak Pentagon yetkilisi soruyu geçiştirmekle yetindi. Yapılan brifingin Ukrayna odaklı olmasını istediğini söyleyen yetkili “Şunu söyleyeceğim, Türkiye halen çok önemli bir müttefik. Sizin Ukrayna dışındaki sorularınızı bu toplantı dışında değerlendirmekten memnuniyet duyarız.” cevabını verdi.

ABD GENELKURMAY BAŞKANI İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, telefonda İstanbul​'daki terör saldırısını görüştü. ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Dave Butler, “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark A. Milley, bugün Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile İstanbul'daki son terör saldırısını ele aldı ve ikili askeri ilişkilerimizin gücünü yeniden teyit etti” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...