Tgrt Haber

Pentagon, 'Şüpheniz olmasın' diyerek uyardı: Kızıldeniz'deki durumu ciddiye alıyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Aralık 2023 09:37 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 10:43
Pentagon, 'Şüpheniz olmasın' diyerek uyardı: Kızıldeniz'deki durumu ciddiye alıyoruz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Yemen açıklarında İran destekli Husilerin, gemileri hedef almasına ilişkin açıklamada bulundu. Saldırılarla uluslararası hukukun ihlal edildiğini aktaran Pentagon, söz konusu eylemi "istikrarı bozucu" olarak nitelendirdi.

İsrail-Hamas savaşıyla birlikte bölgedeki gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Yemen​'deki Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu. Ardından Husiler​, Babu'l Mendeb Boğazı'nda geçen 'Unity Explorer' ve 'Number Nine' adlı iki İsrail gemisine İHA ve füze saldırısı düzenledi. Saldırıyla birlikte ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

"ULUSLARARASI BİR ÇÖZÜM GEREKTİRİYOR"

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, düzenlediği basın toplantısında Kızıldeniz'de Yemen açıklarında Norveç bayraklı bir petrol gemisinin hedef alınmasını ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu eylemi "istikrarı bozucu" olarak nitelendirdi. Ryder, "Bu, uluslararası bir sorun ve uluslararası bir çözüm gerektiriyor" dedi.

"BU KONUDA ŞÜPHESİZ OLMASIN"

Ryder, Husilerin Yemen açıklarındaki gemileri hedef almasının uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirterek, "Kızıldeniz'deki durumu ciddiye almayı sürdürüyoruz. Bu konuda şüpheniz olmasın" diyerek net bir uyarıda bulundu. Yemen'deki İran destekli Husiler, dün uyarılara cevap vermeyen İsrail'e giden bir Norveç petrol gemisini hedef aldıklarını duyurmuştu. İngiltere Denizcilik Ajansı, Kızıldeniz'de hedef alınan bir gemi ve mürettebatının güvende olduğunu açıklamıştı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...