Tgrt Haber

Pentagon'dan Rusya'ya suçlama: Ukrayna işgaline zemin hazırlamak için bahane uyduracak

04 Şubat 2022 00:08 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 00:57
Pentagon'dan Rusya'ya suçlama: Ukrayna işgaline zemin hazırlamak için bahane uyduracak

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim tırmanırken, ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline zemin hazırlayabilmek için sahte bir saldırı video hazırladığını iddia etti.

Rusya Ukrayna sınırına asker yığığ savaş hazırlıklarını hızlandırırken, ABD liderliğindeki NATO güçleri de Ukrayna'ya destek vermeye devam ediyor. Bölgede tansiyon giderek yükselirken, ABD cephesinden dikkat çeken bir iddia geldi.

"RUSYA SAHTE SALDIRI VİDEOSU HAZIRLIYOR"

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye gerekçe göstermek üzere sahte bir saldırı videosu hazırlayabileceğine dair ellerinde bilgi olduğunu açıkladı.

Günlük basın toplantısında Kirby, daha önce Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgal etmek üzere "yanıltma operasyonu" yapma hazırlığında olduğuna dair istihbarat bilgisini paylaştıklarını hatırlattı.

Rus hükümetinin Ukrayna'ya atfetmek üzere Rus topraklarına yönelik bir saldırı gerçekleştirerek bunu atacaklarını adımın bir parçası haline getireceğini düşündüklerini söyleyen Kirby, "Rusya’nın cesetlerin, ağlama rolü yapan insanların, yıkık binaların görsellerinin de olduğu, Ukrayna askerlerinin elinde Batı menşeli ekipmanların olduğu ve hatta Batı'nın sağladığı silahların da olduğu son derece şiddet içerikli bir video hazırlayabileceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"VİDEODA TÜRK SİHA'LARI YER ALABİLİR"

Konuya ilişkin Amerikan New York Times gazetesine konuşan ABD’li yetkililer ise Rusların iddia edilen videoda Türkiye’nin Ukrayna’ya sağladığı TB-2 insansız hava araçlarının yer alabileceğini ileri sürdü.

ABD istihbaratı ve yönetimi daha önce Rusya’nın Ukrayna’da işgale zemin hazırlamak için yanıltma operasyonu düzenlemek üzere Doğu Ukrayna’ya özel birlikler yerleştirdiğini öne sürmüştü.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...