Tgrt Haber

Pentagon'dan Türkiye ve Macaristan'a İsveç'in NATO üyeliği için çağrı: Teşvik ediyoruz

19 Nisan 2023 15:45 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 16:26
Pentagon'dan Türkiye ve Macaristan'a İsveç'in NATO üyeliği için çağrı: Teşvik ediyoruz

Amerika Birleşik Devletleri'nden dikkat çeken bir çıkış geldi. Savunma Bakanı Lloyd Austin, Türkiye ve Macaristan'a İsveç'in NATO üyeliği konusunda mesajını verdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardındanFinlandiya​ ve İsveç​'in NATO​'ya üye olma başvurusu ülkelerce değerlendirildi. Finlandiya geçtiğimiz haftalarda NATO'daki yerini alırken Türkiye​ ile arasında muhtıra imzalamasına rağmen şartlara uymayan İsveç henüz üye olamadı. Türkiye ve Macaristan​'ın onayının ardından Finlandiya, NATO üyeliği alırken İsveç'in üyelik süreci hakkında ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) dikkat çeken bir açıklama geldi. 

İsveç’te temaslarda bulunan ve bir basın toplantısı düzenleyen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsveç’in Temmuz ayında yapılacak NATO Zirvesi’nde üye olmasını beklediğini söyledi. Austin, İsveç’in üyeliğine yeşil ışık yakmayan Türkiye ve Macaristan’a şu sözlerle seslendi:

''İsveç’in NATO’nun 32’nci üyesi olmasını dört gözle bekliyoruz. Açıkça konuşmak gerekirse bunun Temmuz ayındaki zirveden önce gerçekleşmesini bekliyoruz. İttifaklarımız Türkiye ve Macaristan’ın İsveç’in üyelik sürecini bir an önce onaylamasını teşvik ediyoruz.''

İSVEÇLİ BAKAN: NATO ÜYESİ OLMAYI BEKLİYORUZ

Basın toplantısında yer alan İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson da ülkesinin yakında NATO üyesi olacağına dair umutlu olduğunu dile getirdi. Jonson, ''Bu yıl Temmuz ayında Vilnius’ta yapılması planlanan zirvede NATO üyesi olmayı bekliyoruz'' dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...