Tgrt Haber

Pentagon'un hackerlarla başı dertte! Yeni program başlatıldı: Siber altyapı güçlendirecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Ağustos 2023 11:35 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 11:48
Pentagon'un hackerlarla başı dertte! Yeni program başlatıldı: Siber altyapı güçlendirecek

Dünyada en fazla siber saldırının gerçekleştirildiği Pentagon, yeni bir programın başlatıldığını duyurdu. Siber altyapının güçlendirilmesi için adım atıldı...

Dünyanın bir çok bölgesinde bulunan hackerların en çok saldırı düzenediği kuruluşların başında ABD Savunma Bakanlığı​ (Pentagon) geliyor.  ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder ve Kaynaklar ve Analiz Baş Direktörü Mark Gor,  Siber İşgücü Stratejisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Siber güvenlik altyapısının güçlendirilmesi için "en yetenekli iş gücünü istihdam etmek, kurumsal kültürü geliştirmek ve işleyişte reform gerçekleştirmek" gerektiğini vurgulayan Gorak, sürekli hareketlerinin izlendiğini ve her an bir siber saldırı​ ile karşı karşıya kalabileceklerini söyledi. 

DİJİTAL SAVAŞ HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ

Pentagon​ yetkilisi, dijital savaş alanının her zamankinden daha önemli olduğunu vurguladı. Pentagon'un siber güvenlik kadrosunda yüzde 24 açık bulunduğunu ve ilk 2 yılda bunun yaklaşık yarısını kapatmayı hedeflediklerini belirten Gorak, gerekirse teşvik için taban maaşlarının yüzde 50'sine karşılık gelen oran kadar ikramiye verebileceklerini kaydetti.

"SİBER TEHDİTLERDEN KORUNMA HAYATİ ÖNEME SAHİP"

Savunma Bakanlığı Baş Bilişim Sorumlusu John Sherman da bugün 2023-2027 Siber İş Gücü Stratejisi Uygulama Planı'nı Bakanlığın internet sayfasından yayımlayarak, "Yüksek vasıflı bir siber iş gücüne sahip olmak, ulusumuzu küresel siber tehditlere karşı korumak için hayati önem taşıyor" ifadesine yer vermiştİ.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...