Tgrt Haber

Peru'da mumya keşfi! 3 bin yıldan daha eski

16 Haziran 2023 08:45 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 09:00
Peru'da mumya keşfi! 3 bin yıldan daha eski

Peru'da yapılan arkeolojik kazılarda, 3 bin yıldan daha eski olduğu tahmin edilen bir mumya pamuktan yapılmış bir cenaze bohçasına sarılı halde bulundu.

Bin yıllar boypunca İnka medeniyetine ev sahipliği yapan Güney Amerika ülkesi Peru​'da önemli bir keşfe imza atıldı. Arkeologlar yaptıkları kazılarda 3 bin yıldan daha eski olduğu tahmin edilen bir mumya buldu.

Peru'da mumya keşfi! 3 bin yıldan daha eski

 

Başkent Lima'ya bağlı Rimac vadisindeki arkeolojik alanda devam eden kazılara ve yeni keşfe ilişkin açıklama Rimac Belediye Başkanı Nestor de La Rosa'da geldi. Başkan De La Rosa açıklamasında, mumyanın bölgenin tarihi ve geleneğinin korunması amacıyla kurulan "Huaca La Florida" araştırma programı sayesinde ortaya çıkarıldığını bildirdi.

Peru'da mumya keşfi! 3 bin yıldan daha eski

San Marcos Mayor Ulusal Üniversitesi arkeoloji öğrencilerinin, mumyayı yerli pamuktan yapılmış bir cenaze bohçasına sarılı halde bulduğu ifade edildi. Kazı yapılan alanın mezarlık bölgesi olduğu, etrafta şişeler, gerdanlık leğenleri, mısır, deniz kabukları, kabuklu deniz ürünleri ile koka yapraklarının tespit edildiği kaydedildi. Bulunan mumyanın, bakanlığın da desteğiyle uzmanlarca titiz şekilde araştırılacağı bilgisi paylaşıldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...