Tgrt Haber

Peru'da sel felaketi: 40 ölü, 5 kayıp

08 Şubat 2023 06:42 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 06:56
Fotoğraf: Arşiv

Dünyanın dört bir yanında meydana gelen doğal afetler sonucu birçok insan hayatını kaybediyor... Peru'nun 3 eyaletinde şiddetli yağış sonrası oluşan sel ve toprak kaymalarında 40 kişi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Arşiv

Dünyanın dört bir yanında meydana gelen doğal afetler sonucu birçok insan hayatını kaybediyor. Dünya bilançonun saatler geçtikçe ağırlaştığı Kahramanmaraş depreminin şokunu yaşarken Peru​'da da sel​ felaketi oldu. Güney Amerika ülkesi Peru'nun Requipa, Secocha ve Camana eyaletlerinde, etkili olan şiddetli yağış sonrası sel ve toprak kayması​ meydana geldi. Peru basınına göre, felakette şu ana kadar 40 kişi hayatını kaybederken 5 kişinin de kaybolduğu aktarıldı.

BİNLERCE KİŞİ EVSİZ KALDI

Toprak kaymalarında 5 bin 495 ev, 538 kilometre yol ve 34 köprünün ise zarar gördüğü bilgisi paylaşıldı. Binlerce kişinin evsiz kaldığı sellerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Zararın en çok görüldüğü Arequipa bölgesinde olağanüstü hal ilan edildi. Yetkililer, yıkımdan etkilenen kişilere yardım ulaştırılması için çalışma yapıldığını duyurdu.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...