Tgrt Haber

Hollanda mahkemesinden skandal karar: Peygamber Efendimize hakaret cezasız kaldı

17 Kasım 2022 20:25 - Güncelleme : 17 Kasım 2022 21:04
Hollanda mahkemesinden skandal karar: Peygamber Efendimize hakaret cezasız kaldı

Hollanda’da İslam’a ve Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'e (s.a.v) hakaret eden, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalıların (PEGIDA) Hollandalı lideri Edwin Wagensveld'in yargılanmayacağı açıklandı. Mahkemenin bu skandal kararına tepki yağıyor.

Hollanda’da da İslam’a ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (s.a.v.) hakaret eden, İslam ve göçmen karşıtı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalıların (PEGIDA) Hollandalı lideri Edwin Wagensveld, Kur'an-ı Kerim'i yakmak isterken gözaltına alınmıştı.

Açılan soruşturma kapsamında yargılanması süren Wagensveld için hazırlanan dosyada söylediklerinin Müslüman topluluğuna bir hakaret olarak kabul edilebileceği aktarıldı.

MAHKEMEDEN SKANDAL KARAR

Savcılığın, mevcut içtihatlara dayanarak gözaltına alınan kişinin yaptığı açıklamanın İslam inancına mensup kişilere değil dinin kendisine hakaret olarak nitelendirilebileceğine karar verildiği belirtildi.

KUR'AN-I KERİM'İ YAKMAK İSTEMİŞTİ

Öte yandan Rotterdam kentinde 22 Ekim’de planlanan Kur'an-ı Kerim’i yakma eylemi öncesi uyarıları dikkate almayan ve nefret söylemini devam ettiren Wagensveld gözaltına alınmış ve eylem başlamadan bitmişti.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adam17 Kasım 2022 21:48

Allah CC. Laneti üzerine olsun

Rüstem17 Kasım 2022 21:26

Hollandanın halkına,milletie,hükumetine,mahkemesine Oeygamber efendomizin gazabı gelsin.

Sonraki Haber Yükleniyor...