Tgrt Haber

Pişince renk değiştiren mavi balık görenleri hayrete düşürdü! İşte kaya yeleli

23 Eylül 2023 09:08 - Güncelleme : 23 Eylül 2023 09:30
Pişince renk değiştiren mavi balık görenleri hayrete düşürdü! İşte kaya yeleli

ABD'nin Alaska eyaletinde pişince renk değiştiren bir balık şaşkınlığa neden oldu. Rengarenk bir görünüme sahip balık, pişince beyaz bir renk alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri​'nin Alaska​ eyaleti açıklarında bir balıkçı​, nadir bir balık türüne denk geldi. Balıkçı, tuttuğu balık oldukça ilgisini çekince tuhaf özelliklerini sosyal medya hesabı Instagram'da anlattı. Balığın göze çarpan ilk belirgin özelliği ise neredeyse rengarenk olmasıydı

Joe Chmeleck isimli balıkçı, 28 Ağustos'ta tuttuğu balıkla ilgili, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün balığa çıktım ve bir "kaya yelesi" yakaladım. Eti mavi, pişirdiğinizde beyaza dönüşüyor." ifadelerini kullandı. Balıkçı Chmeleck, yakaladığı kaya yeleli balığının alabalığa benzer bir tat taşıdığını söyledi.

UZMANLARDAN 'TÜKETMEYİN!' UYARISI

Alaska Balık Departmanı, renkli türe ilişkin cıva seviyelerini belirlemek için yeterli bir örnek olmadığını ve söz konusu balığın tüketilmemesini ifade etti.

Pişince renk değiştiren mavi balık görenleri hayrete düşürdü! İşte kaya yeleli

"Kaya yeleli balık" veya "Hexagrammos lagocephalus" olarak da bilinen bu deniz balığının, genellikle Kaliforniya açıklarından Alaska'daki Bering Denizi'ne kadar olan Kuzey Pasifik kıyı hattında yaşadığı bildirildi.

Kaynak: NYP
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...