Tgrt Haber

PKK sempatizanları Paris'i yakıp yıktı, Fransız basını sahip çıktı: Türk devletine karşı savaşan kahraman

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Aralık 2022 11:10 - Güncelleme : 27 Aralık 2022 12:00

Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne gerçekleştirilen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 3 kişinin ardından sokaklara inen PKK'lı sempatizanlar ortalığı savaş alanına çevirdi. Fransız polisine kaldırım taşları ile saldıran PKK'lı sempatizanlar, araçları kundakladı, dükkanların camlarını indirdi... Fransız basını ise bu olayları gözü kapalı izleyip skandal bir habere imza attı ve 2001'den beri AB'nin terör örgütü listesinde olan PKK'nın sözde Fransa sorumlusundan 'kahraman' diyerek manşete taşıdı.

Haberde kullanılan fotoğraflar, Bruno Thevenin'e aittir.

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezine yönelik gerçekleştilen silahlı saldırı​ gerçekleştirildi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı. Saldırıda ölenlerden 2 kişinin Emine Kara ve Şirin Aydın olduğu belirlendi. Saldırı da hayatını kaybeden Kara'nın PKK terör örgütünün Avrupa yapılanması içerisinde Fransa'da sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü, Şirin'in ise; PKK/KCK terör örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı 2017 yıllında cezaevine girdiği öğrenildi.

"KÜRT DAVASININ ÜÇ YENİ ŞEHİDİ"

Saldırı sonrası terör örgütü PKK yandaşları sokaklara çıktıp ortalığı savaş alanına çevirdi. Arabaları kundaklayan ve Fransız polislerine taş atan PKK sempatizanları şehri adeta yakıp yıktı. Ülkede bütün bunlar yaşanırken Fransız Le Monde gözünü kapatıp, terör örügtü PKK üyesi Emine Kara için 'Kürt davasının üç yeni şehidi' başlığını kullanarak skandal ifadelere yer verdi.

2001'den beri Avrupa Birliği'nin terör örgütü listesinde olan PKK üyeleri için 'Kürt davasının şehidi' diyen gazete skanlallarını PKK/KCK terör örgütünün Avrupa yapılanması içerisinde Fransa'da sorumlu düzeyde faaliyet yürüten Emine Kara ile ilgili sözleri ile sürdürdü.

PKK sempatizanları Paris'i yakıp yıktı, Fransız basını sahip çıktı: Türk devletine karşı savaşan kahraman

PKK'LIYA 'KAHRAMAN' DEDİLER

Gazete "Evin Goyi takma adıyla da bilinen bu 48 yaşındaki kadının PKK saflarında Türk devletine karşı savaş halinde ortaya çıkan PKK'nın kahramanlarından biridir." denildi. Skandallarını sürdüren gazete, PKK'nın silahlı kanadındaki kadın savaşçılar ifadeleri ile terör örgütünün faaliyetlerini aklamaya çalıştı.

SALDIRININ ARKASINDA TÜRKİYE'NİN GÖLGESİ VAR

Öte yandan Liberation gazetesi ise PKK sempatizanlarının taş üstünde taş bırakmadığı eylemlere ilişkin haberini "Fransa Kürtleri için ırkçı suçun arkasında Türkiye'nin gölgesi var" başlığı ile okurlarına sunmuştu. Gazete, "Türk gizli servislerinin" olabileceğine dair asılsız iddialar öne sürmüştü. Haberdeki "Burası PKK'nın resmi olmayan karargahı" ifadeleri dikkat çekmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...