Tgrt Haber

İsveç sokaklarında PKK gösterisi! Polis korumasında yürüyüş yaptılar

12 Kasım 2022 20:28 - Güncelleme : 13 Kasım 2022 05:51
İsveç sokaklarında PKK gösterisi! Polis korumasında yürüyüş yaptılar

NATO'ya üye olabilmek için Türkiye'ye 'terörle mücadele' taahhüdünde bulunan İsveç, verdiği sözü çabuk unuttu. İsveç'teki PKK yandaşları, Türkiye'nin terör örgütüne yönelik yürüttüğü operasyonları protesto etmek için sokaklara döküldü. Ellerinde terör örgütünün paçavraları ile elebaşı Öcalan'ın posterleri bulunan PKK sempatizanlarına İsveç polisinin eskortluk etmesi dikkat çekti.

Terör örgütlerine verdiği destekten ötürü Türkiye​'nin NATO​ üyeliğine soğuk baktığı İsveç​, Türkiye'nin onayını alabilmek için uzlaşma yolunu seçmiş ve terörle mücadele edileceğine dair bir dizi taahhütte bulunmuştu. Ancak verilen sözler uygulamaya dökülmedi. İsveç sokaklarında yine aynı manzaralar ortaya çıktı.

Başkent Stockholm'de Norra Bantorget Meydanı'nda toplanarak Türkiye'nin terör operasyonlarını protesto eden örgüt yandaşları, İsveç ile Türkiye arasında yapılan NATO anlaşmasının da iptalini istedi.

POLİS KORUMASINDA GÖSTERİ

PKK/YPG​'yi simgeleyen paçavralar taşıyan göstericiler, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterini açtı.Polis eşliğinde gösteri yapan terör yandaşları şehir merkezinde yürüdü.

Öte yandan ülkenin haber ajansı TT'nin haberine göre, ülkede 16 Kasım'da meclise gelmesi beklenen anayasa değişikliği ile hükümet ve kolluk kuvvetlerine, "terörist organizasyonlarla ilişki görülmesi durumunda örgütlenme hürriyetini engelleme hakkı" veriliyor.

1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek yasadan sonra terör örgütü PKK/YPG'nin gösterilerinde ne gibi önlemlerin alınacağı merak ediliyor.

İSVEÇ BAŞBAKANI, ERDOĞAN'A SÖZ VERMİŞTİ

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson' Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede terörle mücadele sözü vererek, İsveç parlamentosunun terörle mücadele kanunlarını sıkılaştıran yasa tasarısını 16 Kasım'da oylayacağını söylemişti.

Yeni tasarıyla, İsveç'te yasal otoritelere terörle mücadelede daha etkin olma imkanı sağlanırken, güvenlik güçleri ve adli makamların, terörle irtibatı olan ve terörü destekleyen oluşumların örgütlenme özgürlüğünün önüne geçmesi sağlanması hedefleniyordu.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...