Tgrt Haber

PKK/YPG Deyrizor'da köyleri boşaltıyor: Arap aşiretleri, ABD ile masaya oturdu

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Eylül 2023 22:49 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 23:01
PKK/YPG Deyrizor'da köyleri boşaltıyor: Arap aşiretleri, ABD ile masaya oturdu

Arap aşiretlerinin Deyrizor'da terör örgütü PKK/YPG'ye başlattığı operasyonların ardından yeni gelişmeler yaşanıyor. Halep'in Münbiç ilçelerinde 33 köyü terörden arındıran Arap aşiretleri, ABD ile müzakere masasına oturdu. Yeni bir askeri meclisin kurulması için de çalışmaların başlandığı bildirildi

SuriyeDeyrizor​'da Arap aşiretlerinin başlattığı ve farklı aşiretlerin desteğiyle diğer illere sıçrayan çatışmalar sonucunda 33 köy terör örgütü PKK/YPG​'den temizlenmişti.

27 Ağustos'ta terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonların ardından  Arap aşiretlerinin bölgede kazanımları artmaya devam ediyor. 

MÜZAKERE SÜRECİ BAŞLADI

Deyrizor, Rakka ve Haseke illeri ile Halep'in Münbiç ilçelerinde 33 köyü terörden arındıran Arap aşiretleri​,terör örgütünün saldırıları sonucu sivil kayıpları önlemek için bu köylerden geri çekilip ABD ile müzakere masasına oturdu.

BAZI KÖYLER TESLİM EDİLDİ

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmeler sonrası, terör örgütü PKK/YPG Deyrizor'da işgalinde tuttuğu bazı köyleri Arap aşiretlerine teslim etmeye başladı.

ASKERİ MECLİS İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Kaynaklar, Arapların isteği doğrultusunda, Deyrizor kırsalında Arap aşiretlerinden oluşan yeni bir askeri meclisin kurulması için de çalışmaların başladığını aktardı.

Yeni kurulması planlanan askeri meclis, Arap aşiretlerinin bulunduğu bölgelerde asayişi sağlayacak ve bölgede idari hizmetleri yürütecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...