Tgrt Haber

Planları suya düşen Yunanistan tutuştu: Türkiye'ye zeytin dalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Temmuz 2023 22:45 - Güncelleme : 08 Temmuz 2023 23:08

Doğu Akdeniz'e egemen olmak isteyen Yunanistan, Türkiye'nin Mısır ile ilişkilerini ilerletmesinden sonra geri adım attı. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, iki ülke halklarının barışçıl birlikteliği için Türkiye'ye zeytin dalı uzatmaya devam ettiklerini söyledi.

Türkiye-Mısır ilişkilerinin karşılıklı büyükelçi atama kararından sonra olumlu seyretmesi, Doğu Akdeniz’de hakimiyet kurmak isteyen Yunanistan​'ın planlarını altüst etti. Bugüne kadar ABD​ ve Fransa’yı arkasına alarak Kahire ve Ankara arasındaki gerilimden faydalanmaya çalışan Yunanistan, son gelişmelerle birlikte Türkiye​'ye zeytin dalı uzatmaya devam ediyor.

Yeni hükümet programına ilişkin Yunan meclisinde düzenlenen görüşmelerde söz alan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos DendiasDendias, Türkiye'ye barış içinde yaşamak için zeytin dalı uzatmaya devam ettiklerini söyledi. 

"KOMŞUMUZLA İLİŞKİLERDE İYİLEŞME ÖNGÖRÜYORUZ"

Dendias, "Komşu Türkiye'ye ilişkin şunu söyleyeyim ki halklarımızın barış içinde birlikte var oluşu için zeytin dalı uzatmaya devam ediyoruz. Biz bunu arzuluyoruz, Türk halkının da bunu arzuladığına inanıyoruz ve özellikle Türkiye'de yaşanan deprem afetinin ardından açılan fırsat penceresiyle komşumuzla ilişkilerde iyileşme öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN SİLAHLANMA PROGRAMLARINA DEVAM EDECEK

Ülkesinin yeni dönemde de silahlanma programlarına hız vereceğini belirten Dendias, mali imkanları çerçevesinde Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu askeri malzeme ve araçların alınacağını kaydetti.

Yunanistan'ın 10 yıllık ekonomik kriz sürecinin silahlanma programlarında Türkiye'yi takip etmesini engellediğini belirten Dendias, silahlanmanın anlaşmazlıkların barışçıl çözümü için de gerekli olduğunu savundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...