Tgrt Haber

Polonya: Rusya Ukrayna'yı yok etmeye çalışacak

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Eylül 2022 15:00 - Güncelleme : 21 Eylül 2022 15:14
Polonya: Rusya Ukrayna'yı yok etmeye çalışacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri seferberlik ilan etmesinin ardından Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rusya'nın Ukrayna'yı yok etmeye çalıştığını söyledi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından Batı'ya verdiği mesajlar büyük yankı uyandırdı. Almanya ve İngiltere, ciddeye alınması gereken tehlikeli tırmanış ve kötü gidişat olarak değerlendirirken Polonya​ Başbakanı Mateusz Morawiecki, Polonya ordusunun ülkenin doğusunda ABD ve İngiliz müttefikleriyle gerçekleştirdiği askeri tatbikatta açıklamalarda bulundu. Başbakan Morawiecki, "Rusya Ukrayna​'yı yok etmeye ve topraklarının bir kısmını ele geçirmeye çalışacak. Buna izin veremeyiz" dedi.

Rusya'nın son dönemde ağır yenilgiler aldığını, bu nedenle yeni bir plana geçildiğini ifade eden Morawiecki, Rusya'nın dünyanın gözünde sınırları, haritaları değiştirmek, bazı bölgeleri ele geçirmek ve ilhak etmek istediğini vurguladı.

Morawiecki, "Rusya ile barış içinde, tüm dünyaya barışçıl bir şekilde yönelmiş bir Rusya ile yaşamak istiyoruz. Ancak Rusya acımasız gücünü gösterdiğinde savunma gücümüzü göstermeliyiz.NATO​'nun Ukrayna'yı daha fazla desteklemesi için müttefiklerimizle elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

 

RUSYA'NIN KISMİ SEFERBERLİK İLANI

Ulusa sesleniş konuşmasında Batı'yı suçlayan Putin, "Kısmi seferberlik ilan ettim, Batı ülkemizi tehdit ediyor. Bu karar, devlet savunma emirlerine ek önlemler sağlıyor" diye konuştu. Batılı ülkelerin Ukrayna'da barışçıl çözüm istemediklerini savunan Rus lider, "Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak. Elimizde çok güçlü silahlar var. Bu bir blöf değil" ifadesini kullandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...