Tgrt Haber

Polonya'da Boris Kasırgası hayatı felç etti! Doğal afet durumu ilan edildi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
16 Eylül 2024 00:28 - Güncelleme : 16 Eylül 2024 00:30
Polonya'da Boris Kasırgası hayatı felç etti! Doğal afet durumu ilan edildi

Polonya'nın güneyinde etkili olan Boris Kasırgası, bölgeyi sel ve su taşkınlarıyla vurdu. Felaketin ardından yetkililer acil durum ilan etti.

Polonya​, Boris Kasırgası'nın etkileriyle başa çıkmaya çalışıyor. Başbakan Donald Tusk, ülkenin güney ve güneybatı bölgelerini vuran kasırga nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. 

Başbakan Tusk, olası doğal afet sonuçlarının önlenmesi ve kasırganın yol açtığı tahribatın onarılması amacıyla bu kararı aldıklarını belirtti. Ayrıca, zararın giderilmesi için Avrupa Birliği​'nden (AB) maddi destek talep edeceklerini de ifade etti.

Polonya'da Boris Kasırgası hayatı felç etti! Doğal afet durumu ilan edildi - 1. Resim

ÖZGÜRLÜKLERE 'GEÇİCİ' KISITLAMA!

"Olağanüstü hal" kapsamında, sel​ ve su taşkınlarının etkili olduğu bölgelerde en fazla 30 gün süreyle bireysel hak ve özgürlüklerde geçici kısıtlamalar yapılabileceği açıklandı.

Polonya'da Boris Kasırgası hayatı felç etti! Doğal afet durumu ilan edildi - 2. Resim

FELAKETTE İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Polonya'nın güneyinde dünden bu yana aralıksız devam eden yağışlar nedeniyle çok sayıda nehir taşmış, Stronie Slaskie, Klodzka, Glucholazy, Ladek Zdroj, Bielsko Biala dahil olmak üzere onlarca yerleşim yeri sular altında kalmıştı. Stronie Slaskie'deki barajın duvarı, Glucholazy kasabasında ise bir köprü yıkılmıştı. Klodzko ve Bielsko Biala kentlerinde 2 kişi sel sularına kapılarak ölmüştü.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...