Tgrt Haber

Tehlikeli tırmanış! Rus füzesi Polonya’ya düştü: NATO ülkelerinden peş peşe açıklamalar

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Kasım 2022 22:45 - Güncelleme : 16 Kasım 2022 06:00
Tehlikeli tırmanış! Rus füzesi Polonya’ya düştü: NATO ülkelerinden peş peşe açıklamalar

Polonya'nın Ukrayna sınırına yakın bir köye kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğü ve iki kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Olayın ardından bölgede gerilim tırmanırken Polonya Başbakanı Morawiecki, Ulusal Güvenlik Komitesi'ni acil toplantıya çağırdı. ABD, Estonya ve Letonya'dan ise peş peşe 'NATO' vurgulu açıklamalar geldi. Tansiyonu yükselten olay sonrası Rusya'dan, iddialara yönelik yalanlama gelirken Polonya Hükümet Sözcüsü Piotr Müller, "Askeri birliklerin savaşa hazır olma durumunun artırılmasına karar verildi" açıklamasında bulundu.

Polonya​ medyasında yer alan haberlere göre, bölgede şiddetli bir patlama yaşandı. Ülkenin Ukrayna​ sınırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir yerden düşen füze​ nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.

Tehlikeli tırmanış! Rus füzesi Polonya’ya düştü: NATO ülkelerinden peş peşe açıklamalar

ACİL TOPLANTI KARARI

Hükümet sözcüsü Piotr Müller, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Başbakan Morawiecki, Ulusal Güvenlik Komitesi'ni acil olarak toplantıya çağırdı" ifadesini kullandı. Müller, toplantının detaylarına ilişkin bilgi paylaşmadı. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da Milli Güvenlik Kurulunun yarın saat 12.00'de toplanmasına karar verdi

Tehlikeli tırmanış! Rus füzesi Polonya’ya düştü: NATO ülkelerinden peş peşe açıklamalar

LETONYA'DAN SERT ÇIKIŞ

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Rus füzelerinin NATO üyesi Polonya'yı vurduğunu belirtti. Polonya tarafından uygun görülen her türlü eylemi destekleyeceklerinin altını çizen Rinkevics, "Bu, olayları tırmandıran tehlikeli bir adım. Müttefikimiz Polonya ile tam dayanışma içindeyiz. Rusya​ tüm sonuçların sorumluluğunu üstlenecek" dedi.

https://twitter.com/Pabriks/status/1592588505393541122

'ESTONYA NATO TOPRAĞINI SAVUNMAYA HAZIR'

Estonya Dışişleri Bakanlığı, Polonya’ya düştüğü iddia edilen Rus füzelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Estonya, NATO topraklarının her karışını savunmaya hazır” dedi.

https://twitter.com/MFAestonia/status/1592591979963371521

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

NATO üyesi Polonya'ya füze düşmesinin ardından, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Konuyu izliyoruz, spekülasyon yapmak istemeyiz. Bizim NATO'nun her karış toprağını koruma konusundaki tutumumuz net" ifadeleri kullanıldı.

NATO: ARAŞTIRIYORUZ

NATO, Polonya'ya füze düşmesiyle ilgili, "Bu haberleri araştırıyoruz ve müttefikimiz Polonya ile yakın koordinasyon içindeyiz" açıklamasını yaptı.

RUSYA, SALDIRIYI REDDETTİ

Rusya Savunma Bakanlığı, "Rusya tarafından Polonya-Ukrayna sınırındaki hedeflere hiçbir saldırı yapılmamıştır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...