Tgrt Haber

Popocatepetl lav püskürdü, şehirde alarm verildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 May 2023 08:55 - Güncelleme : 19 May 2023 09:02

Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nın hareketlenmesi ve lav püskürmesi nedeniyle alarm verildi. Puebla eyaletindeki bazı kentlerde okulları tatil edildi.

Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’ndaki meydana gelen patlamalar son günler şiddetini arttırdı. Yanardağdaki patlamalar nedeniyle çevre kentlerde kül yağışı görüldü. Bölgede alarm verilirken, Puebla eyaletinde bulunan 22 kentteki okullar tatil edildi. 

İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR TATİL

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre; Puebla Eyalet Valisi Salomon Cespedes yaptığı açıklamada, Popocatepetl Yanardağı’nın yakınında bulunan kentlerde sürekli yaşanan kül yağışı nedeniyle, bu şehirlerin belediye başkanları ile görüşülerek, ikinci bir duyuru yapılana kadar bölgede eğitime sanal ortamda devam edilmesi kararı alındığı bildirildi.

Yanardağın sivil korum yetkilileri tarafından izlendiğini belirten Vali Cespedes, paniğe neden olacak bir durumun oluşmadığını ifade ederek halka sakin kalma çağrısı yaptı.

UÇAK SEFERLERİ ASKIYA ALINMIŞTI

Popocatepetl Yanardağı’nda son günlerde yaşanan patlama​ faaliyetleri ve buna bağlı olarak çevrede görülen kül yağışı hava ulaşımını da olumsuz etkilmişti. Geçtiğimiz nisan ayında Puebla Uluslararası Havaalanı pistlerinde kül yağışı nedeniyle biriken küllerin temizlenmesi için uçuşlar 1 gün süreyle askıya alınmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...